Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBAV BEZ GRANICA

Vjenčali se Židovka i Palestinac, specijalci ih štitili od prosvjednika

Izrael
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
18.08.2014.
u 15:38

Odvjetnik vjenčanog para iz Tel Aviva nije uspio dobiti sudski nalog za zabranu održavanja protesta

Da ljubav ne poznaje granice, dokazao je mladi bračni par, 23-godišnja Židovka Maral Malkae i 26-godišnji Palestinac Mahmud Mansour. Prijetnje smrću i sve nevolje kroz koje su prolazili nisu spriječile njihovo vjenčanje. Odvjetnik vjenčanog para iz Tel Aviva nije uspio dobiti sudski nalog za zabranu održavanja protesta, ali su uspjeli postići da se demonstranti ne smiju približavati manje od 200 metara od dvorane gdje se svadba održavala. Zbog toga je nekoliko desetaka policajaca, uključujući i pripadnike elitnih specijalnih jedinica, formiralo ljudski lanac kako bi zadržali demonstrante da ne ometaju svadbu.

Grupa pod imenom Lehava, koja je organizirala protest na dan vjenčanja, često je maltretirala židovsko-arapske parove u prošlosti, ali su rijetko prosvjedovali na mjestu svadbe. Demonstranti obučeni u crne majice prozivali su Malkau koja je prešla na islam prije vjenčanja i označili je kao izdajnicu židovske države, te su uzvikivali: “Smrt Arapima”. Međutim, s druge strane bijesne mase stajalo je nekoliko Izraelaca koji su nosili cvijeće, balone i natpis “Ljubav sve pobjeđuje”.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Foto: Reuters/PIXSELL

Ni otac mladenke nije bio sretan ovim vjenčanjem. Naime, ljut je što je njegova kći prešla na islam te je istaknuo da je problem što je zet Arap, stoga je vjenčanje svoje kćeri nazvao tužnim događajem.

- Mi ćemo plesati i biti u braku dok sunce ne izađe. Veličamo zajedništvo – poručio je mladoženja kojem nije važno ništa osim ljubavi te napomenuo kako im demonstranti nisu pokvarili vjenčanje.

Ovi protesti su samo dokaz porasta napetosti nakon dvomjesečnih sukoba u Pojasu Gaze.

>> I Hamas i Izrael moraju odustati od nečega da bi postigli trajan mir

>> 'Palestinke iz Gaze ne vole Izrael, ali na arapskom glume Anu Frank za koju do sada nisu ni čule'

Komentara 36

SV
Sumrak Vremena
18:32 18.08.2014.

eh sada ovi u jednoj od najgorih područja na svijetu i žene se uz zaštitu policije a onaj u Bosni bježi sa vjenčanja jer ne želi u švedsku svašta li se događa u ovom svijetu.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
17:36 18.08.2014.

e, ova se usrecila.

ST
strsica
23:22 18.08.2014.

To nije ljubav kada se netko sili da promijeni vjeroispovjest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije