Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U BAGDADU

Terenac eksplodirao na tržnici punoj ljudi, 50 poginulih

sadr city
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
11.05.2016.
u 12:25

Većina žrtava su žene, a mnogi ozlijeđeni su u kritičnom stanju, rekli su izvori

Najmanje 50 ljudi je ubijeno, a 60 je ozlijeđeno u srijedu u eksploziji automobila bombe u bagdadskom Sadr Cityju, objavila je iračka policija i bolnički izvori. 

Terenac pun eksploziva eksplodirao je na tržnici punoj ljudi. Većina žrtava su žene, a mnogi ozlijeđeni su u kritičnom stanju, rekli su izvori. 

Novinska agencija Amak, koja podupire Islamsku državu, javila je da su mete bombaša samoubojice bili borci šijitske milicije.

Džihadisti Islamske države, koji se bore protiv vladinih snaga na sjeveru i zapadu, redovito napadaju šijitska civilna područja u glavnom gradu Iraka.

Izvori su kazali kako očekuju da će se broj mrtvih povećati, s obzirom na ozbiljnost ozljeda.

>> Najmanje 5 mrtvih u eksploziji autobombe

>> U Turskoj deaktivirana autobomba sa 150 kg eksploziva

Komentara 4

DA
Darko22
13:04 11.05.2016.

Siguran sam da za to nisu odgovorno pobornici religije mira. To su bili samo neshvaćene duše koje bi smo trebali primiti u naše domove i pomoći im. Ili barem tako misle oni iz inicijative " dobrodošli".

PA
pavel1001
18:46 11.05.2016.

kakve životinje,strava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije