Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksploziv u automobilu

Planirao dići u zrak katoličku katedralu u Prištini?

priština
Foto: Reuters video screenshot
1/2
26.12.2014.
u 18:38

Automobil je policija zaustavila u 22 sata u četvrtak navečer u naselju Dragodan, gdje je smješten najveći broj diplomatskih predstavništava, zbog sumnje da u njemu ima eksploziva

Kosovska policija je protekle noći uklonila eksploziv iz osobnog automobila Renault Clio beogradskih oznaka, koji je bio parkiran ispred američkog veleposlanstva u Prištini.

Automobil je policija zaustavila u 22 sata u četvrtak navečer u naselju Dragodan, gdje je smješten najveći broj diplomatskih predstavništava, zbog sumnje da u njemu ima eksploziva. Tom je prigodom uhićen srbijanski državljanin, vozač automobila i on je na ispitivanju dok su stanovnici u blizini automobila, bili evakuirani.

- Tvar za koju se sumnja da je eksploziv, izuzeta je i poslana na vještačenje, a uhićena osoba se ispituje - rekao je glasnogovornik prištinske policije Baki Keljani. Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije, ministar unutrašnjih poslova Kosova, Skender Hiseni je rekao da je vozilom upravljao državljanin Srbije, rođen 1968. s inicijalima S.G, kod koga je, u automobilu Renault Clio beogradske registracije, pronađeno oko 13 kilograma materijala za izradu eksploziva.

Agencija Beta doznaje da se uhićeni zove Slobodan Gavrić iz Raške i da je veterinar po profesiji. Kako doznaju prištinski mediji, eksploziv je bio namijenjen za teroristički napad na katoličku katedralu u Prištini, a portal koha.net. doznaje da je "napad planiran za danas, na drugi dan proslave Božića po Gregorijanskom kalendaru". Uz eksploziv u vozilu su pronađene i detaljne karte Prištine.

>> Kod Siščanina pronašli pravi arsenal: Skrivao bombe, eksploziv, granatu...

Komentara 23

LI
Livi
21:42 26.12.2014.

To je smisljen potez sa srpske strane da krivnja padne na Albance kako bi ih se u svijetu diskreditiralo i predstavilo kao islamske fundamentaliste. Isti "srpski scenarij" kao sto je bila srpska Labrador akcija uoci Domovinskog rata u Zagrebu gdje su pokusali dignuti u zrak zodovsku sinagogu i spomenike na Mirogoju.

Avatar Illyrian-Albanian
Illyrian-Albanian
19:36 26.12.2014.

Terorizam je nesvojstven srbijanskom mentalitetu, zato mislim da je ovaj slučaj izrežiran od strane odgovarajućih organa Republiken Kosova. Premijer Rama je danas boravio u Prishtinu, sumnja se da je On ili njegov brat umješan u ovu zavjeru. Ali srbijanci se ne daju provocirati.

NA
nasunis
18:49 26.12.2014.

Nije ju htio dići u zrak, nego u vazduh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije