Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRUŠEN MIG

Ukrajinci zauzeli policijsku postaju u Lugansku i izvjesili zastavu

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
17.08.2014.
u 16:22

MiG je srušen iznad Luganska nakon što je započeo napad na separatiste

Ukrajinske snage zauzele su policijsku postaju u Lugansku, gradu blizu granice s Rusijom koji je od travnja bio u rukama proruskih separatista, i izvjesile ukrajinsku zastavu, rekao je danas glasnogovornik ukrajinske vojske Andrij Lisenko.

Kako prenosi Reuters, Lisenko je također novinarima rekao da je nova ruska vojna oprema, uključujući i tri raketna sustava Grad, uvezena u Ukrajinu tijekom protekla 24 sata. Lisenko je dodao da su ruske bespilotne letjelice deset puta ušle u ukrajinski zračni prostor.

Srušili MiG

Proruski separatisti tijekom noći su srušili ukrajinski vojni zrakoplov MiG 29, potvrdio je ranije glasnogovornik ukrajinskih oružanih snaga Aleksij Dmitraškivski.

Zrakoplov je srušen iznad Luganska nakon što je započeo napad na separatiste. Pilot se katapultirao te je spašen, javljaju RIA Novosti.

Borbe u Ukrajini eskalirale su proteklih dana te su najžešće otkako su započele u travnju. I dalje traju borbe za Lugansk i Donjeck, koji se nalaze pod jakom vatrom ukrajinskih snaga.

Konvoj na granici

Ruski konvoj s pomoći, koji je krenuo još u utorak, trenutačno se nalazi na ukrajinsko-ruskoj granici, gdje je Ukrajina konačno dala zeleno svjetlo za njegov ulazak u državu.

Ukrajinska ministrica za socijalna pitanja Ljudmila Denisova potpisala je dokument kojim Vlada prihvaća rusku humanitarnu pomoć pod nadzorom Međunarodnog odbora Crvenog križa.

Inspekcija je utvrdila kako se u konvoju nalazi 12 artikala težine 1.865 tona, što odgovara težini koju je Moskva prijavila.

>>Ukrajina i Rusija postigle dogovor oko ulaska konvoja, problem je sigurnost

>>Vođa proruskih separatista dao ostavku, na istoku Ukrajine teške borbe

>>Ukrajina prihvatila rusku humanitarnu pomoć, no uz uvjete!

>>Proruski separatisti srušili ukrajinski vojni avion

Komentara 120

FL
flok
14:00 17.08.2014.

jesu li konačno zauzeli donjeck, koliko sam skužio, blizu su toga

VU
vucko
13:00 17.08.2014.

Da se razumijemo Ukrajinci i Rusi nikad nisu bili braca.Oni su se nasli u drzavi SSSR. gdje su godinama bili iskoristavani .Kad se ta drzava raspala propao je Varschavski pakt sam od sebe a Ukrajina je postala samostalna medjunarodno priznata drzava u svojim cvrstim granicama i u toj drzavi naslo se doseljenih Rusa t.j. 30 % od ukopnog broja stanovnika ,a 2013/2014. god. nisu svi doseljeni Rusi digli glas protiv slobodne drzave Ukrajine,vec samo neki, koji su se prikljuciji Rusima ubaceni od Putina. Logo ?

AP
apolon
18:37 17.08.2014.

@ flok...kako možeš zaključiti iz mojih postova , daleko su od zauzimanja Donjecka, zato se služe ratno-huškačkom retorikom o nepostojećim uništenim Ruskim oklopnjacima te pozivom za pomoć od NATO-a ! za pomoć od NATO-a !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije