Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna katastrofa

Vođa proruskih separatista dao ostavku, na istoku Ukrajine teške borbe

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/18
14.08.2014.
u 20:00

Na istoku Ukrajine traju teški artiljerijski napadi na proruske separatiste, dok njihove vođe daju ostavke

Igor Girkin zvan Strelkov, vođa proruskih separatista na istoku Ukrajine, dao je ostavku na mjesto ministra obrane samoproglašene Narodne republike Donjeck. U videu objavljenom na na Life News stranici, koja podržava Kremlj, bivši premijer NRD-a Aleksandar Borodaj potvrdio je Strelkovu ostavku, no nije naveo konkretan razlog.

Borodaj je zanijekao tvrdnje kako je Strelkov ranjen te je rekao kako je ostavku dao zbog odlaska na drugu poziciju.

Vladimir Kononov, poznat pod nadimkom Car, stupit će na Strelkovo mjesto. To je treća ostavka visokih dužnosnika separatista u posljednjih tjedan dana.

Također, i predsjednik LNR-a Valerij Bolotov dao je ostavku, zbog posljedica ranjavanja.

Vijesti o ostavci stižu nakon izvješća o jakim artiljerijskim napadima ukrajinskih snaga na centar Donjecka, prvi puti od početka sukoba u kojima je poginulo najmanje dvoje ljudi. Ukrajinske snage potpuno su okružile Donjeck. Prema izvješćima, situacija u tom gradu je napeta, a u svim dijelovima grada čuju se eksplozije.

Također, snage Kijeva potpuno su okružile i Lugansk te presjekle komunikacijske putove prema ruskoj granici, javlja Reuters.

U međuvremenu, ruski humanitarni konvoj od 280 kamiona, koji je upućen još u utorak, približava se ukrajinskoj granici, a ukrajinska strana i dalje upozorava kako je moguće da prenosi oružje.

Prema agenciji  Relief, u Donjecku i Lugansku teška je humanitarna katastrofa, a stanovnici se bore s nedostatkom vode, hrane i električne energije nakon četiri mjeseca borbi u kojem je poginulo najmanje 2000 ljudi.

>>Putin: Šaljem pomoć. Zapad: To je izgovor za invaziju

>>Ukrajina prihvatila rusku humanitarnu pomoć, no uz uvjete!

>>Tko je srušio avion? Tragovi vode do ruskog Martića

>>Vođa separatista – U BiH je 50-ak grobova plaćenika Igora Strelkova

Komentara 74

MI
mirtebi
21:39 14.08.2014.

Ukrainska oluja

DU
Deleted user
21:16 14.08.2014.

rusi=srbi3

UR
urbanum
21:23 14.08.2014.

U trenutku kad Putinova Rusija "ostvaruje" svoj strateški cilj obnovom bivšeg SSSR-a grupice tipa "jigaboo" prizivaju krajinski privid stvarnosti. Kao da im svakih deset godina treba novi sudar sa stvarnošću i novi "politčki trijumf"! U tom im smislu nije dovoljno osramotiti se rušenjem aviona i ubijanjem svih putnika. Ne oni galamom slave povijesni uspjeh! Nikad u zadnjih 100 godina Moskva i Kijev nisu stajali udaljenije i nikad zona dominacije bivšeg SSSR koja je jedva izvukla živu glavu iz Brežnjevljevskog zagrljaja ( Baltičke zemlje, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Moldavija ) nije bila jasnije protiv Rusije nego danas! I tu se sad javlja netko tko žali što Hrvatska ne puše u ruski rog.Neka "jigaboo" samo puše može uostalom i prema istočnoj Ukrajini. Taj nesretni dio najveće europske zemlje treba upravo "jigabooovce". Oni na kraju uvijek daju petama vjetra...Pa zatim hule gorku sudbinu...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije