Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeo s obranom

Radovan Karadžić: Zaslužio sam nagradu, a ne suđenje

radovan karadžić (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
16.10.2012.
u 10:58

– Učinio sam sve što je u ljudskoj moći da do građanskog rata ne dođe i da umanjim patnju ljudi, rekao je Karadžić

– Umjesto što sam optužen za zločine u našem građanskom ratu, trebao bih biti nagrađen zato što sam učinio sve što je u ljudskoj moći da do građanskog rata ne dođe i da umanjim patnju ljudi. I zato što sam potpisao i proveo brojna primirja i zaustavljao našu vojsku pred pobjedama i stalno tragao za mirom i prihvatio četiri od pet mirovnih planova – rekao je danas Radovan Karadžić, bivši predsjednik Republike Srpske, optužen za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata, teroriziranje stanovništva Sarajeva i uzimanje "plavih kaciga" za taoce tijekom rata u BiH, pred Haaškim tribunalom na početku iznošenja svoje obrane, javlja agencija Beta.

Karadžić je ustvrdio da je broj žrtava u ratu u BiH "četiri puta manji od onoga što se objavljuje u medijima", za sebe je rekao da je "blag čovjek, pun razumijevanja" i da je zaustavio svoju vojsku više puta kada je bila "nadomak pobjede". Karadžić je za izvođenje dokaza obrane zatražio 600 radnih sati, ali mu je raspravno vijeće odobrilo 300 sati, upravo koliko je imalo i Tužiteljstvo.

Ključne riječi

Komentara 26

OB
-obrisani-
15:10 17.10.2012.

100 godina robije je zasluzio Radovan Karadzic !

FO
ForeignLegion1987
23:08 18.02.2016.

citiram ga,,,kaze,,,,, ( zaustavljao našu vojsku pred pobjedama ) ha ha ha kojim pobijedama,....pa od kad ste nastali na laznim ideologijama,,,zivite u lazima...svaki rat ste zapoceli ,,,svaki izgubili,.,,,izgleda da na kugli zemaljskoj jedino srbi,,,slave gubitke....majke mi on nije normalan,,,i nadam se da ce ga osuditi za genocid jer to je bio genocid,,,nisma iz bosne nisam musliman,,,ali moramo biti realni,,,srbi su u vukovaru i nekim dijelovima hrvatske napravili genocid,,,a za bosnu da ne pricam,,,tamo su pokazali svoju hrabrost ,,,jer u hrvatskoj nisu mogli,,,,jer su ti ,,,hrabri ratnici,,,bijezali sa jednoj cipeli na nogi a drugoj u ruci,,,isprasli smo ih do kraja ni dan danas to nemogu preboliti niti ce ikada,,,i kad je rijec o bosni,,,poslje karadzjica treba pohapsiti male karadjice u ukinuti tu njihovu srpsku republiku ,,,koju su oteli u krvi i napravi su puno zla,,,neka krenu od dodika pa na dalje puna,,,republika srpska ,,,zlocinaca

Avatar tomsom
tomsom
11:35 16.10.2012.

jasno. njemu je kao i mladiću ovo čista zaje....ja. niti jedan od njih nikada neće na svjetlo dana. samo što ih tamo previše titraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije