Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv Islamista

Putin: Što god da se dogodi, Rusija neće slati kopnenu vojsku u Siriju

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
11.10.2015.
u 17:38

Ruski predsjednik smatra da će ruske operacije na području Sirije stabilizirati legitimne vlasti i stvoriti uvjete za pronalaženje političkog kompromisa

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas izjavio je da Rusija neće započeti s kopnenim akcijama u Siriji unatoč zračnim napadima na Islamsku državu. 

- Ne planiramo kopnene operacije i naši sirijski prijatelji to znaju. Što god da se dogodi, nećemo slati kopnenu vojsku u Siriju -  rekao je Putin u intervjuu za rusku državnu televiziju Rossiya. 

Podsjetimo, Putin je prošli mjesec dobio odobrenje parlamenta za pokretanje zračnih napada u Siriji, no ruske vlasti poricale su da će u akciju uključiti i kopnene snage.

Ruski predsjednik u intervjuu je naglasio i da smatra kako će ruske operacije "stabilizirati legitimne vlasti i stvoriti uvjete za pronalaženje političkog kompromisa". 

Govoreći o raketama kojima je izvršen napad na mete Islamske države koje je Rusija izvela sa svojih brodova u Kaspijskom jezeru s 1500 kilometara udaljenosti, Putin je odbacio tvrdnje da radi o utrci u naoružanju sa Zapadom.

- Ovdje se ne radi o tome. Radi se o činjenici da se moderna oružja mijenjaju i poboljšavaju. U drugim zemljama to se događa brže nego kod nas i upravo zbog toga moramo nastaviti s time- kazao je Putin. 

Rusko ministarstvo obrane izvjestilo je da su ruske zračne snage u posljednja 24 sata pogodile 63 mete u Siriji i pri tome uništile terorističko zapovjedno mjesto, nekoliko obrambenih pozicija te nekoliko skladišta streljiva.

>>Putinu je važnija Sirija od Assada

>>Sirijska vojska uz rusku pomoć zauzela strateško mjesto na jugoistoku Hame

Komentara 67

Avatar ivo587
ivo587
20:22 11.10.2015.

Ako kome nije jasno situacija je jednostavna. Ameri tj.CIA su izmislii ISIS, to su plaćenici , amerikanci (jedna sirijka rekla da govore američkim naglaskom i uz to debeli, 130kg američke svinje, možda regrutirani iz najgorh američkih zatvora) Dakle Ameri pošaljulju taj ISIS da naravi dar mar po Siriji da svrgnu Asada i onda instaliraju "pobunjeničke snage", tj. isto njihove, da lagano kad "dobe" ISIS (njihove) da lagano predaju vlast Amerima. "nepristrani" novinari pod ontrolom, pa tako i naši, obljavljuju ironično da su "pobunjenici" protiv Asada dobri dečki, a Asad i njegova vojska koje je izabrao narod su "režimski". Rusi skuže to i dolaze da spriječe pad Asada i preuzimanje Sirije od Amera. Onda Saudiska arabija (tj.Amerika) šalje najmoderniju opremu da podrži "pobunjenike" (tj. Amere) kako ih ne bi Rusi sprašili, što rade jer su skužili sve. Zašto Saudijska arabija, pa ona šalje naftu Amerima i prima zauzvrat dolar. Tko se drzne primati za naftu neko drugo sredstco za dolar taj biva eliminiran i zaposjednu mu Aeri zemlju, jer ako primi jedna zemlja, onda će slijediti druge i eto Ameri nisu više glavni svjetski igrač i ode dolar pa,pa..i bogati arapski šeici mogu si zadnjicu brisati s američkim dolarima i obveznicama. Eto to je neko moje laičko mišljenje.

AB
abdulah
20:39 11.10.2015.

kak ne kužite da je to sve isplanirano , nije da plačem za jugom, ali bosna i kosovo su vam dupkom puni terorista

Avatar EU?
EU?
19:27 11.10.2015.

Uspeh ruskih aviona u Siriji je primorao Vašington da hitno povuče iz Persijskog zaliva nosač aviona „Teodor Ruzvelt“. To može značiti smanjenje američkog prisustva u regionu, navodi „NBC News“. Bez tog nosača aviona američa snaga je narušena . Očito daOčito da amerika svatila da mora da podvije rep i krpi prnje i pravac kući .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije