Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogodili bazu

Pogledajte kako je Trump napao Siriju: 59 raketa Tomahawk ispaljeno iz Mediterana

Sirija napad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/14
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.04.2017.
u 08:13

U oštroj eskalaciji američke vojne uloge u Siriji dva američka ratna broda ispalila su desetke krstarećih raketa iz istočnog Sredozemlja

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da je naredio zračne napade na sirijsku zračnu bazu odakle su pokrenuti kemijski napadi objavivši da djeluje u "vitalnom nacionalnom sigurnosnom interesu SAD-a".

U oštroj eskalaciji američke vojne uloge u Siriji dva američka ratna broda ispalila su desetke krstarećih raketa iz istočnog Sredozemlja na zračne baze snaga Bašara al Asada kao odgovor na napade bojnim otrovom na pobunjenička područja u utorak.

Pedeset devet raketa Tomahawk ispaljeno je s američkih razarača USS Porter i USS Ross  oko dva sata ujutro a pogodile su više ciljeva u zračnoj bazi Šajrat za koju Pentagon kaže da je korištena za skladištenje kemijskog oružja. 

Američko ministarstvo obrane objavilo je snimku ispaljivanja raketa:

>>VIDEO SAD napao zračnu bazu u Siriji - ispalili 59 projektila, poginulo barem četvero sirijskih vojnika. Trump: Diktator Al-Assad napao je nevine ljude

>>SVJETSKA EKSKLUZIVA Al-Assad: Europa se neće zaštititi od terorista jer ih podržava

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
09:04 07.04.2017.

samo udri

BR
brojevi
08:58 07.04.2017.

Nije za vjerovati kojom brzinom je stigao odgovor od Pentagona i inaće poslovično neučinkovitog Washingtona na Assadov zločinački čin. To je ujedno upozorenje i poruka S. Koreji. Izreka "ne diraj lava dok spava" trebala bi biti vodilja mnogim umišljenim usijanim glavama.

DA
Dada24
09:25 07.04.2017.

To Tramp. Nastavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije