Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sj. Koreja SAD-u:

'Odustanite od vojnih vježbi i mi ćemo od nuklearnih testova'

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
11.01.2015.
u 10:04

SAD je ponudu odbio kao implicitnu prijetnju

Sjeverna Koreja jučer je priopćila kako je spremna odustati od nuklearnih testiranja ako SAD odustane od vojnih vježbi koje svake godine organizira s Južnom Korejom, prenosi Reuters. SAD je ponudu odbio kao implicitnu prijetnju.

Sjevernokorejska novinska agencija KCNA objavila je da je ponuda upućena Washingtonu u petak. Glasnogovornica State Departmenta Jen Psaki rekla je da su nuklearni testovi i vojne vježbe odvojena pitanja.

- Priopćenje Demokratske Narodne Republike Koreje koje neprimjereno povezuje rutinske vježbe SAD-a i Republike Koreje s mogućnošću nuklearnog testa Sjeverne Koreje implicitna je prijetnja - rekla je Psaki novinarima. Dodala je da je SAD otvoren za dijalog sa Sjevernom Korejom te pozvala Pyongyang da odmah prestane sa svim prijetnjama, smiri tenzije i poduzme nužne korake prema denuklearizaciji.

Sjeverna Koreja dosad je obavila tri nuklearna testiranja, od kojih posljednji u veljači 2013.

>> Obama odobrio nove sankcije protiv Sjeverne Koreje!

>> Kim Jong-un Južnoj Koreji nudi pregovore

Komentara 10

MX
Mister X
10:50 11.01.2015.

ako SAD odustane od vojnih vježbi koje svake godine organizira s Južnom Korejom, prenosi Reuters. SAD je ponudu odbio kao implicitnu prijetnju. Naivan je kao Putin vjeruje ( da je interes manje napetosti i mira u svjetu ) i daa inicijativa i mirenje sa SAD-om može "on" da predloži da njegove ideje da se prihvaćaju .. Zaboravlja da je Sadam pilio uništavao svoje SKUD rakete dozvolio da inspektori gledaju u njegovoj spavaćoj sobi pod krevet da nema otrova i atomski i znamo kako je završio mućen pretučen i obješen ! Kao da je to nekome daleko jačemu u "sukobu" to u interesu i potrebno !

BE
BEMESIJE123
10:17 11.01.2015.

Ponuda je od strane S.Koreje je dosta razumna i korektna. Međutim, čisto sumnjam da nju je moguće sprovesti, jer je netko naučio iz povijesti da su mu ratovi donijeli jačanje, vojno-inustrijskom kompleksu zaradu, uništenje konkurencije ,,, tako da od ovog neće biti ništa.

MH
mrtav-hladan
13:43 11.01.2015.

Vojna industrija je najskuplja industrija ..!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije