Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hakiranje Sonyjevih servera

Obama odobrio nove sankcije protiv Sjeverne Koreje!

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
02.01.2015.
u 20:07

Sankcije su nametnute trima organizacijama i desetorici dužnosnika sjevernokorejske vlade

Američki predsjednik Barack Obama odobrio je nove sankcije protiv Sjeverne Koreje zbog hakiranja Sonyjevih servera, javljaju strani mediji.

Sankcije su nametnute trima organizacijama i desetorici dužnosnika sjevernokorejske vlade, među kojima su i pojedinci koji rade u Iranu, Siriji, Kini, Rusiji i Namibiji, prenosi Reuters. Njihova su imena navedena u priopćenju na stranicama američkog ministarstva financija, a većinom se radi o dužnosnicima KOMID-a, organizacije zadužene za trgovanje oružjem koja se nalazi među tri sankcionirana tijela.

- Današnji potezi motivirani su našom predanošću da Sjevernu Koreju pozovemo na odgovornost za njezino destruktivno i destabilizirajuće ponašanje - rekao je Jack Lew, tajnik američkog ministarstva financija, u priopćenju.

Podsjetimo, američki FBI utvrdio je da iza hakerskog napada na Sony Pictures Entertainment, koji se dogodio krajem studenog, stoji Sjeverna Koreja, a napad je navodno motiviran nezadovoljstvom te države zbog kontroverzne Sonyjeve komedije Intervju, u kojoj dvojica novinara vrše atentat na sjevernokorejskog vođu Kima Jong-una. Sjeverna Koreja odbacila je optužbe za hakerski napad. Sony se zbog tog napada te oštrih reakcija i prijetnji Sjeverne Koreje bio nećkao oko emitiranja, no film je na kraju ipak prikazan.

>> Digitalni ratnici Kim Jong-una napali Ameriku

>> Sjeverna Koreja zbog Intervjua Obamu nazvala majmunom

Komentara 30

PA
pacoje
20:33 02.01.2015.

to nobelovcu mira..samo sankcije i bombe..siri demokratiju ,tu gdje mozes a gdje ne mozes pali i gori.samo nam izrael cuvaj da nema sankcije

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
20:33 02.01.2015.

Na slici je svjetski terosrista br. 1 / Hitler s Nobelovom nagradom!

Avatar Pinokio
Pinokio
20:27 02.01.2015.

To se nekad zvalo Kadija. On ti podmetne, te tuži, ti sudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije