Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ernad Huseinović

Crnogorac ubijen u bombardiranju na borce ISIL-a: 'Gospodaru naš, nadahni nas izdržljivošću'

Ernad Huseinović
Foto: Facebook/Ernad Huseinović
08.02.2016.
u 11:42

Huseinović je neko vrijeme živio u njemačkom gradu Bochumu gdje se povezao s osobama koje su mu pomogle da ode u Siriju i pridruži se džihadistima.

Ernad Huseinović, 18-godišnjak, iz Plava u Crnoj Gori, ubijen je u siječnju boreći se za terorističku organizaciju Islamska država, pišu prištinski mediji na albanskom, a prenosi srpski Blic

Mladić je u Siriju stigao u travnju prošle godine, a ubijen je u bombardiranju 20. siječnja ove godine. Njegova obitelj ovih je dana doznala za njegovu smrt. Pogibiju mladića sa sjevera Crne Gore potvrdili su i službeni izvori. 

Huseinović moli Allaha da im pomogne u borbi protiv nevjernika

Huseinović je neko vrijeme živio u njemačkom gradu Bochumu, gdje se povezao s osobama koje su mu pomogle da ode u Siriju i pridruži se džihadistima. 

Službena Podgorica prije 12 mjeseci objavila je da se u Siriji za Islamsku državu bori šest državljana Crne Gore. Sada se neslužbeno govori da se desetak mladih bori u redovima terorističke organizacije, a na svojim Facebook profilima objavljuju džihadističke statuse. 

U zadnjem statusu na svom profilu Huseinović moli Allaha da im pomogne u borbi protiv nevjernika. "Gospodaru naš, nadahni nas izdržljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nam protiv naroda koji ne vjeruje", piše u statusu objavljenom u srpnju 2015. godine.

 

Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo, Milostivog, Samilosnog, Vladara Dana sudnjeg, Tebi se klanjamo i od Tebe pomo...

Posted by Ernad Huseinovic on 31. srpnja 2015

>>U Španjolskoj uhićeno 7 osoba povezanih s islamskim militantima

>>Spriječen napad ISIL-a na središnji berlinski trg

Komentara 34

ST
Startrack
13:12 08.02.2016.

Al prvo je morao ic u Njemacku da zivi od krscanske socijale. I nije mi jasno kako svaki musliman svjeta dobije pravo da ostane u Njemackoj.

Avatar Tito_pere_pod_ustašama
Tito_pere_pod_ustašama
12:44 08.02.2016.

Odlicne vijesti, nadam se da ce i ostatak takve ekipe s ovih prostora njegovim stopama, assad i rusi i maju jos metaka!

DU
Deleted user
12:15 08.02.2016.

ko se maca laca od njega i pogine ,uzivaj sa svojim djevicama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije