Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Palmira u Siriji

Islamska država razorila slavoluk pobjede u 2000 godina starom gradu

Palmyra snimljena 2011. godine
Foto: /DPA/PIXSELL
1/5
05.10.2015.
u 07:53

Islamska država lokalitet kontrolira od osvajanja Palmire u svibnju

Pripadnici Islamske države nastavljaju s razaranjem spomeničke baštine. Posljednja meta bio im je slavoluk pobjede u 2000 godina starom rimskom gradu Palmiri, na lokalitetu pod zaštitom UNESCO-a, objavljeno je jučer.

Maamoun Abdulkarim, zadužen za starine u Siriji, rekao je za Reuters da su izvori u Palmiri potvrdili da je slavoluk razoren. Islamska država već je uništila hramove na ovom lokalitetu, koji kontrolira od osvajanja Palmire u svibnju, kao i druge spomenike i zgrade koje smatra bogohulnima.

– Ovaj grad kao da je pod kletvom, očekujem samo vijesti koje će nas šokirati. Grad je osuđen na propast ako ostane u njihovim rukama – rekao je Abdulkarim.

– To je sad obijesno uništavanje. Njihovi činovi osvete više nisu vođeni ideologijom jer sad razaraju zgrade bez vjerskog značenja – dodao je.

>> Spasite Palmiru, ona je kolijevka naše civilizacije

>> ISIL uništio drevni hram u Palmiri

Komentara 22

PL
@ploto@
08:53 05.10.2015.

Sve je to u sklopu Novog Svjetskog Poretka.Rušenje povijesnih spomenika iz doba različitih kultura jedino njima odgovara.To i je zadaća monstruma ( ISIL ),kojeg su stvorili globalni ciofašisti..Žele izbrisati čitavu povijest moderne civilizacije i sa njima uništiti kulture,vjere,nacije i nacionalnelne države.Kad da ste čuli da iz SAD osuđuju rušenje tih svetinja.Nikad !! Prvo su u Iraku ,za vrijeme okupacije počeli sa uništavanjem.Nema te civilizacije na ovom planetu koja može izdržati zloćudni ciofašistički um i sva zla koja njima padnu napamet.Oni su ultimativno zlo jer radi svoje pohlepe za materijalnim bogatstvima i želje za neograničenom moći,spremni su na potpuna razaranja ovog planeta,ISIL je samo sredstvo uništavanja u njihovoj moći.

PL
@ploto@
08:55 05.10.2015.

Cionisti žele uništiti sve stare civilizacije,ukinuti narode i nacionalne države i napraviti robovlasničko društvo. Upravo kako je rekao kazarski kriminalac i sljedbenik retardiranog talmuda: " Naša rasa ja izabrana rasa. Mi Židovi smo uzvišeni bogovi ove planete.Mi smo toliko različiti od inferiornih rasa kao sto su oni od insekata.U stvari,uspoređeno sa našom rasom,ostale rase su zvijeri i životinje, stoka u najboljem slučaju.Ostale rase se smatraju ljudskim izmetom.Naša sudbina je da vladamo nad inferiornim rasama.Naše zemaljsko kraljevstvo će biti upravljano našim liderom,sa željeznom rukom.Mase će lizati naša stopala i služiti nas kao naši robovi”-Menachem Begin, izraelski premijer u intervju- New Statesman magazine on June 25, 1982

IS
Iskra1347
11:50 05.10.2015.

Što reći nego - BARBARI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije