Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši kapetan

Zvonimir Boban: Tek kad stigne igrač svjetske klase, bit ću impresioniran...

Zvonimir Boban
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSEL
1/5
21.07.2017.
u 21:09

– Sviđa nam se Kalinić, drago mi je što se izjasnio u prilog transfera u Milan. Cilj nam je ući u Ligu prvaka

Deset godina je prošlo otkako su crveno-crni vragovi osvojili zadnju Ligu prvaka, a šest od zadnjeg talijanskog naslova. Nakon kineskog preuzimanja nogometnog carstva Silvija Berlusconija, Milan se prometnuo u najaktivniji talijanski klub na nožnom tržištu.

Pozitivno okončavši sezonu plasmanom u kvalifikacije za Europsku ligu, novo se vodstvo rossonera bacilo na kupovanje i stavilo treneru Vincenzu Montelli brojne nove prvotimce.

Sedam novih pojačanja

Najviše je novosti uvedeno u obranu i navalu crveno-crnih, a u igri su još dodatni srednjak i centarfor. U stražnjoj četvorki mogao bi ostati samo jedan stari prvotimac, dok bi navalni par mogao biti sasvim nov. Prvo je Milanovo ljetno pojačanje bio Argentinac Mateo Musacchio, kupljen od Villarreala za 18 milijuna eura i zamišljen kao partner Alessiju Romagnoliju u sredini obrane. Lijeva je strana obrane pokrivena Wolfsburgovim Ricardom Rodriguezom po cijeni od 17,5 milijuna eura, a desna Andreom Contijem iz Atalante plaćenim 24 milijuna eura.

Veznu je liniju obogatio Franck Kessié, doveden na dvogodišnju posudbu od Atalante s obavezom otkupa, no njegove su akcije značajno opale zbog kasnijih Milanovih operacija na tržištu. Naime, iz Leverkusena je za 22 milijuna eura angažiran sjajni Hakan Çalhanoglu, čije će majstorstvo u prekidima dobro doći momčadi.

Najskuplje je pojačanje 35 milijuna eura vrijedni Portov centarfor André Silva, otkriće Kupa konfederacija u Rusiji. U iščekivanju još jednog sigurnog prvotimca u napadu Milan je iznenadio unajmljivanjem nekadašnjeg vunderkinda Fabija Borinija od Sunderlanda.

Potpis ravan velikom pojačanju na ugovor je stavio 18-godišnji vratarski genij Donnarumma. Nakon višetjednog strašenja Milanove uprave i navijača, u režiji nemilosrdnog menadžera Mina Raiole, iza kulisa je postignut dogovor da nasljednik Gigija Buffona ostane u matičnom klubu.

Nema roka za naslov

Milanovo je ambiciozno trgovanje posljedica kapitala koji su ubrizgali novi vlasnici. Kineski je Rossoneri Sport Investment Lux proljetos iskrcao 740 milijuna eura za preuzimanje vlasničkih prava od Berlusconija, koji je upravljao klubom više od 31 godine. Vlasnici su unijeli i krupne promjene u vodstvo kluba.

Li Yonghong, Berlusconijev nasljednik u predsjedničkoj fotelji, glavnim je operativcem i izvršnim direktorom imenovao Marca Fassonea, koji je proteklih 14 godina radio u Juventusu, Napoliju i Interu. Fassone bi po funkciji trebao nadomjestiti slavnoga Adriana Gallianija.

Berlusconijev je Milan osvojio osam scudetta, prvi već 1988., dvije i pol godine od njegova dolaska na vlast. Koliko će navijači čekati u kineskoj eri?

– Vlasnik nam je zadao sportski cilj da postanemo kompetitivni što je prije moguće – kaže Fassone. – Promjene su duboke i treba nam nešto vremena. Zadnjih smo godina prilično zaostali. Ne bih si postavljao rokove za naslov. Nastojat ćemo dati sve od sebe da bi došao čim prije.

Trener Vincenzo Montella tvrdi da je vrlo zadovoljan učinkom u prijelaznom roku, ali se ne usuđuje izgovoriti riječ “scudetto”.

– Pun sam zanosa, momčad se popunjava, ali nije dovršena – tvrdi Montella.

– Sviđa nam se Kalinić, drago mi je što se izjasnio u prilog transfera u Milan. Cilj nam je ući u Ligu prvaka, a da bismo to ostvarili, moramo prestići bar dvije momčadi između kojih su Roma, Napoli, Lazio i Atalanta, ne zanemarujući Inter. A Juve? Juve je i dalje najjači.

Za razliku od Fassonea i Montelle, Zvonimir Boban, nekadašnji Milanov as, danas nogometni komentator, izrazio je razočaranje odsustvom bar jednog kapitalca.

– Milan je doveo sedam igrača, no nijedan nije svjetska klasa. Sve su to prosječni igrači. Nijedan od njih nije dokazano dobar – primijetio je osvajač četiriju scudetta i Lige prvaka 1994. Vjerojatno bi Bobanova ocjena bila znatno povoljnija da se momčadi priključe Lazijev srednjak Biglia i Fiorentinin udarnik Kalinić jer će momčad kakva jest teško ugroziti Romu i Napoli.

Komentara 5

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
22:48 21.07.2017.

Boban, nekad idol, danas? hm....!

JM
ja-ma
01:21 22.07.2017.

U što si se ti pretvorio najbolje znaju gosti Klinčeka,tvog lokala na zagrebačkoj Peščenici.Fuj!

TO
tomakzg
23:28 22.07.2017.

Isti Charles Bronson

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije