Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regionalna liga

Zvezda bi izašla iz ABA lige, Partizan o tome ne razmišlja

storyeditor/2023-09-17/ObradovicZeljko1_pxl_spo_170923.jpg
18.09.2023.
u 08:00

– Niti imamo ideju niti namjeru napuštanja ABA lige, niti ćemo u tom smislu poduzimati bilo kakve aktivnosti. Osim toga, na Skupštini nije bilo govora o namještanju rezultata u KLS-u oko čega je Fiba pokrenula opsežnu istragu i pokrenula postupak protiv velikog broja igrača – stoji u priopćenju Partizana

Nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu, u srpskoj klupskoj košarci došlo je do tektonskih poremećaja, ponajprije na relaciji između dvaju euroligaša Crvene zvezde i Partizana.

Nakon što je izbornik Svetislav Pešić kazao da dva najjača srpska kluba ne bi trebala igrati regionalnu ligu, na tom valu zajahali su Crvena zvezda i njezin predsjednik Nebojša Čović, ali ne i Partizan.

Štoviše, predstavnik crno-bijelih na Skupštini Košarkaške lige Srbije (KLS) usprotivio se izjavi Aleksandra Grujia, direktora KLS-a, koji je ustvrdio da od 2025. ni Zvezda ni Partizan neće igrati regionalnu ligu.

– Niti imamo ideju niti namjeru napuštanja ABA lige, niti ćemo u tom smislu poduzimati bilo kakve aktivnosti. Osim toga, na Skupštini nije bilo govora o namještanju rezultata u KLS-u oko čega je Fiba pokrenula opsežnu istragu i pokrenula postupak protiv velikog broja igrača – stoji u priopćenju Partizana koji je na Skupštini predstavljao bivši igrač Mlađan Šilobad i čiji trener Željko Obradović očito nema ništa protiv ABA lige.

Što se pak ostalih klubova iz regije tiče, oni zacijelo ne bi imali ništa protiv ABA lige bez Zvezde i Partizana s ovakvim euroligaškim proračunima, navodno od 20 milijuna eura. 

Komentara 1

PA
Pajdo
08:29 18.09.2023.

To će bit propast svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije