Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS OČEKIVANI PRVI

Zubčića uzeli Raptorsi kao 56. ''pick'' drafta NBA

\'08.12.2010., Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Zagreb - Euroliga, 8. kolo, Cibona - Montepaschi Siena. Tomislav Zubcic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
29.06.2012.
u 12:35

Analitičari su predviđali da bi od Hrvata jedini mogao biti izabran Leon Radošević, no na kraju je "prošao" Tomislav Zubčić

Prognoze drafta NBA i ove sezone pokazale su se prilično preciznima, a jedino što će se pamtiti jest da prvi put u povijesti prva dva picka dolaze iz iste sveučilišne momčadi, Kentuckyja. Najveću zvijezdu finala NCAA Anthonyja Davisa uzeli su New Orleans Hornetsi, a njegova bivšeg suigrača Michaela Kidd-Gilchrista uzeli su Charlotte Bobcatsi koji su birali drugi. Najbliži ovakvoj situaciji bili su Kareem Abdul-Jabbar i Lucius Allen kada su 1969. sa sveučilišta UCLA izabrani kao prvi i treći pick.

A treći ovogodišnji pick zove se Bradley Beal sa sveučilišta Florida koji je pripao Washington Wizardsima, četvrti je Dion Waiters iz Syracusea koji ide u Cleveland, a peti Thomas Robinson iz Kansasa kojeg je izabrao Sacramento.

Malo je iznenađenje što je i jedan Hrvat izabran u svoj NBA klub. Iako su analitičari predviđali da bi to eventualno mogao biti Leon Radošević kojeg bi birali Celticsi u drugom krugu, Toronto Raptorsi u svom posljednjem picku kao 56. izbor ukupno uzeli su Cibonina Tomislava Zubčića. Službena stranica NBA opisala ga je kao talentiranog igrača, no i kao lošeg skakača s obzirom na njegovu visinu od 208 cm.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije