Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ STRUČNJAKA

Zoran Vulić: Nedostajali su nam Budimir ili Petković u napadu, ali najvažnije je da nismo izgubili

02.09.2021.
u 07:22

– Moramo pohvaliti našu obranu. Sveli smo jednu ozbiljnu ekipu poput Rusije na minimalan broj šansi i to je jako dobar znak za buduće utakmice.

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je čiste mreže i s bodom protiv Rusije, najjačeg protivnika kvalifikacijske skupine H za SP. Postoje dvije glavne pretpostavke i dva glavna zaključka koja su na usnama svih pratitelja naše reprezentacije. Prva je da nismo nikako bili opasni protiv posve jedne nove reprezentacije kod izbornika debitanta Valerija Karpina, a druga je ta da je dobro što smo odigrali jednu zrelu i mirnu utakmicu kod protivnika koji bi nas inače lako mogli iznenaditi te pobijediti, a u tom kontekstu veći bi nedostatak bio taj što smo njima dali dodatna dva boda nego taj što smo sebi oduzeli jedan. Evo kako na to gleda naš sugovornik Zoran Vulić, bivši trener Hajduka, ali i Lucha iz Vladivostoka u ruskoj ligi.

– Kad kod glavnog konkurenta u skupini uzmeš bod, to nikako nije negativno. Najbitnije je od tog glavnog konkurenta kući otići neporažen. Kvalifikacije se ne igraju za dojam nego za rezultat, ali i dalje mi je žao što nismo iskoristili činjenicu da smo bolja momčad. Imali smo posjed, ali to je bilo jalovo bez pravih šansi, nismo se nametnuli kvalitetom onoliko koliko smo trebali – rekao je Vulić.

Koji je bio najveći problem u toj cijeloj činjenici da nismo svoju kvalitetu uspjeli iskoristiti u kontekstu rezultata ili velikih prilika?

– Jako veliki problem bio je taj što nismo imali centarfora poput Petkovića ili Budimira koji bi to realizirao. Eto, Petković nije pozvan, Budimir se na kraju ozlijedio i to nam je puno štetilo prema naprijed, pogotovo jer smo u utakmici imali odlična dva bočna igrača koji su ubacivali puno upotrebljivih i opasnih lopti. Sosa i Juranović odigrali su vrhunski na obje strane, radili su jako dobro prema natrag, a prema naprijed su imali kreativnosti. Samo ponavljam, jako je to teško realizirati bez prave špice – kaže Vulić.

Nakon ove utakmice puno će se pričati o napadu i o manjku kvalitetne završnice. Treba, međutim, pohvaliti i obranu koja je igrala jako disciplinirano i kvalitetno, bez obzira na činjenicu da je u posljednji trenutak u igru morao Duje Ćaleta-Car koji nije odigrao minute u dosadašnjem dijelu prvenstva.

– Moramo pohvaliti našu obranu. Sveli smo jednu ozbiljnu ekipu poput Rusije na minimalan broj šansi i to je jako dobar znak za buduće utakmice.

Što dalje protiv Slovaka i Slovenaca? Što treba promijeniti da bi se došlo do punog plijena?

– I protiv Slovaka i protiv Slovenaca dominirat ćemo isto kao i protiv Rusa, samo trebamo promijeniti situaciju u završnici. Moramo imati više brzine u dodavanjima, moramo znati što ćemo s loptom i našu kvalitetu pretvoriti u nešto konkretno – zaključio je Zoran Vulić. 

Komentara 32

SV
sveznam1
08:14 02.09.2021.

za dalica je cacic alex ferguson

SV
sveznam1
08:14 02.09.2021.

trener je jedino problem i nitko drugi..on ne zna posloziti ekipu..njemu desno krilo igra kramararic u kojoj uopce formaciji igra

DU
Deleted user
08:54 02.09.2021.

Zar nije nekada bila premija imati što više centaršuteva u 16-terac? Pa se nešto iz toga uvijek izrodi. A mi sada bez problema nabacivanja koliko hoćeš, ali bez ikoga tko bi zabio. Čudan (meni) ovaj Dalićev nogomet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije