Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR UTAKMICE

Korak bliže Kataru: Bodovni ulov pozitivna je stvar s kojom se vraćamo iz Rusije

Foto: Reuters
1/7
01.09.2021.
u 23:10

Dobitak je i debi Borne Sose, koji je imao solidan i nepretenciozan nastup, s nekoliko solidnih centaršuteva i vrlo dobrom rolom u obrambenim zadacima.

Za promjenu, hrvatska nogometna reprezentacija napokon nije pokleknula u jednoj neizrecivo važnoj natjecateljskoj utakmici. Dapače, ovaj bod s Lužnjikija ima ogromnu težinu za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojima Ruse i dalje tretiramo kao najveće konkurente za prvo mjesto u skupini, odnosno za izravan plasman u Katar.

Međutim, ne preostaje nam konstatirati kako su taj vrijedni bodovni ulov, pa i odvažan, ratnički pristup, zapravo jedine izrazito pozitivne stvari koje se Hrvatskoj dogodile u Rusiji, i da stare boljke nacionalne momčadi na žalost još uvijek izgledaju neizlječivo.

Nije li začuđujuće kako je naša reprezentacija tek u 82. minuti, kada je zaprijetio Ivanušec, a ruski vratar obranio, bio prvi ozbiljan šut naših u okvir vrata? Nije li pomalo zabrinjavajuće kako je naš najpostojaniji i najsigurniji čovjek ponovno bio vratar Livaković, s dvije izvrsne reakcije nakon šuteva golobradoga Zaharjana?

Foto: Reuters

Teško se oteti dojmu da je Hrvatska u toj uspavanki na Lužnjikiju, protiv impresioniranih Rusa, opet djelovala napadački jalovo, bez okomitosti, izravnosti, siline, nadmoći, na kraju i bez ubojitosti. Takva Hrvatska nije protiv Rusa izvela niti jednu zadivljujuću, šarmantnu, konkretnu napadačku akciju kojom bi podsjetila na svoja nekadašnja izdanja na ovome mitskome stadionu.

Nažalost, tako je to kada na poziciji isturenoga napadača igrač kojemu to nije najprirodnije (Kramarić), a dvije izrazite špice u top formi, Livaja i Čolak, sjede na klupi.

Tražimo li ipak još poneki dobitak ove utakmice, onda je to debi Borne Sose, solidan i nepretenciozan nastup, s nekoliko solidnih centaršuteva i vrlo dobrom rolom u obrambenim zadacima. Tako smo, eto, nakon Gvardiola i Barišića dobili još jednoga vrlo dobroga lijevoga braniča.

A kada ćemo dobiti čovjeka koji ulazi u šanse i, božemiprosti, puca po golu iz svih pozicija i daje golove? E, na takvoga ćemo se čini se načekati. I baš zato je ovaj bod širok, glomazan i bogat kao Rusija, i ipak nas dovodi korak blize Kataru. Jer, ovo je ipak bilo najteže gostovanje na tom putovanju.

Komentara 14

BR
Breoxs
06:26 02.09.2021.

Nemamo centarfora. Kramarić nije na svojoj poziciji. Premalo se puca po golu, nema šansi.

RE
RedTree
01:55 02.09.2021.

"Tako smo, eto, nakon Gvardiola i Barišića dobili još jednoga vrlo dobroga lijevoga braniča." A što je Bradarić, Japanac!? Još Gvardiola tu broji! "A kada ćemo dobiti čovjeka koji ulazi u šanse i, božemiprosti, puca po golu iz svih pozicija i daje golove? E, na takvoga ćemo se čini se na čekati." Imamo mi Perišića, 30 golova za reprezentaciju, pa i Vlašića, ali uništi ih promašeni romb. S pravim izbornikom mi bi ovu grupu kao od šale prošli.

PO
Poskok
05:45 02.09.2021.

Ovako igranje bez Modrica je super.Uigrati momke,malo oštrine i to je to.Dobro je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije