Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Zoran Mamić izborio četvrtfinale nakon što je gubio 3:0!

Al-Ain
Foto: Reuters/Pixsell
12.12.2018.
u 19:45

Za Al Ain je zabio i bivši igrač zagrebačkog Dinama Tongo Doumbia

Zoran Mamić plasirao se s Al Ainom u četvrtfinale Svjetskog klupskog prvenstva nakon što je u srijedu zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca pobijedio novozelandski Team Wellington 4:3 (3:3 nakon 90 minuta).

Klub nekadašnjeg stratega Dinama je stekao pravo nastupa na prvenstvu kao prvak države domaćina, dok su Novozelanđani na turnir stigli kao prvaci Oceanije.

Premda je Mamićeva momčad slovila kao favorit, Team Wellington je u prvom poluvremenu sve do 45. minute vodio 3:0 zahvaljujući pogocima Argentinca Maria Barcije (11), Aarona Claphama (15) i Novozelanđanina hrvatskog porijekla Marija Ilicha (44).

Zanimljivo, bila su to jedina tri udarca Novozelanđana u okvir gola tijekom 90 minuta igre.

Al Ain je smanjio u posljednjim trenucima prvog dijela golom Japanca Tsukasa Shiotanija, a u 49. minuti je bivši igrač zagrebačkog Dinama Tongo Doumbia zabio za 2:3 i tako vratio domaćine u život. U nastavku susreta Al Ain je lovio izjednačenje i u 85. minuti Šveđanin Marcus Berg je zabio za 3:3.

Budući da u produžecima nije bilo golova, pitanje pobjednika je riješeno udarcima s bijele točke.

Al Ain će u četvrtfinalu igrati protiv afričkog prvaka Esperance iz Tunisa, a pobjednika tog dvoboja u polufinalu čeka prvak Južne Amerike River Plate.

U drugom četvrtfinalu igrati meksička Chivas Guadalajara i pobjednik azijske Lige prvaka japanski Kashima Antlers, a nagrada za pobjednika je susret s Real Madridom 19. prosinca. Utakmica za treće mjesto i finale su 22. prosinca u Abu Dhabiju.

Real je naslove svjetskog klupskog prvaka u ovom formatu osvajao 2014., 2016. i 2017. godine, a zadnjih pet izdanja pripala su europskom prvaku.    

Komentara 1

FR
freeshooter
02:42 13.12.2018.

Ma Zoran je stvarno dobar trener, dugo sam mislio, i kao mnogi, da je Dinamo pod njim igrao najljepši nogomet. No kada se ukazao Bjelko, pao je na dobro drugo mjesto, no tu su negdje, mogli bi i oni surađivati jednog dana, a i definitivno imamo dva vrhunska trenera u usponu, pa kada se Zlatko zasiti nakon EU zlata, imamo i vrhunskog nasljednika. Sve to dobro ide, vrhunsko, još samo stadion, dva, za napraviti, bit ćemom jo moćniji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije