Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekršio pravilo

Ruska posla: osvojio broncu s lijepom suprugom - dopingiran!

Aleksander Krušelnicki
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
19.02.2018.
u 10:01

Krušelnicki je napustio olimpijsko selo i predao je akreditaciju, izjavio je glasnogovornik ruskog izaslanstva na ZOI Konstantin Vibornov

Član ruske curling ekipe Aleksander Krušelnicki bio je pozitivan na doping na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, objavio je u ponedjeljak Sportski arbitražni sud (CAS).

To znači da je analiza B uzorka potvrdila da je sportaš - koji je u Pjongčangu nastupao pod nazivom "Olimpijski sportaši iz Rusije" jer je njegova domovina suspendirana zbog sustavnog dopinga - prekršio antidopinško pravilo. Sa suprugom Anastasijom Brizgalovom, Krušelnicki je osvojio brončanu medalju u curlingu u mješovitim parovima na ovim ZOI.

Aleksander Krušelnicki
1/13

CAS u svojoj objavio nije naveo koju je zabranjenu tvar koristio Krušelnicki, no u nedjelju je agencija France Presse objavila da je u uzorku A pronađen "meldonij".

Krušelnicki je napustio olimpijsko selo i predao je akreditaciju, izjavio je glasnogovornik ruskog izaslanstva na ZOI Konstantin Vibornov.

CAS će sada odrediti sankcije, a ruskom sportašu prijeti suspenzija i oduzimanje medalje.   

Osim toga, CAS također treba provesti ponovnu analizu uzoraka ekipe iz Norveške koja je natjecanje završila kao četvrta, a sada bi joj u ponovnoj podjeli medalja mogla pripasti bronca. 

Rusi koji su dobili dopuštenje za nastup na ovim ZOI jer nisu imali veze s dopingom nadali su se da će, ako ne bude ni jednog slučaja dopinga u Pjongčangu, na zatvaranju 25. veljače od Međunarodnog olimpijskog odbora dobiti dopuštenje da hodaju pod ruskom zastavom.

Komentara 6

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
12:52 19.02.2018.

dobra culingica

SV
svrake
10:29 19.02.2018.

sta ima u culingu biti dopingiran?! u cemu mu doping moze pomoci? da bolje klizi po ledu ili mete led?

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
17:48 19.02.2018.

mozda je radi supruge uzeo doping. viagra radi cuda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije