Naslovnica Sport ZOI 2018.

Skandal u Pjongčangu: Pao na dopingu i morao napustiti olimpijsko selo

Na ovim olimpijskim igrama, antidopinške kontrole provodi Neovisno tijelo za antidopinške kontrole (ITA)
13. veljače 2018. u 10:52 1 komentara 392 prikaza
Kei Saito
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/32

Japanski brzi klizač Kei Saito, koji je specijalizirao kratke staze, prvi je slučaj dopinga na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, objavio je u utorak Sportski arbitražni sud (CAS).

Jamajka, ženski bob KONAČNO Nakon 30 godina od Ledene staze Jamajka ima prvi ženski bob-tim

"Kei Saito je na testu provedenom na natjecanju bio pozitivan na acetalozamide, diuretik koji služi za prikrivanje tragova dopinga", stoji u priopćenju CAS-a u kojem se još navodi da je Japanac pristao biti "privremeno suspendiran" nakon čega je napustio olimpijsko selo. 

Anastasija Brizgalova Pjongčang Curling je hit! Ruskinja osvaja navijače prodornim pogledom

Saito (21) je trebao biti zamjena na utrci 5.000 m koja se održava danas.

Na ovim olimpijskim igrama, antidopinške kontrole provodi Neovisno tijelo za antidopinške kontrole (ITA), novo tijelo na čijem je čelu bivša francuska ministrica sporta Valérie Fourneyron. Dok traju Igre svi pozitivni slučajevi dolaze pod jurisdikciju CAS-a koji je trenutačno smješten u Pjongčangu iako mu je sjedište u Lauseanni.

OLIMPIJSKI DNEVNIK Prsti mi znaju biti gotovo smrznuti, tu bol ne želim nikome Filip Zubčić KOMBINACIJA Zubčić do rezultata karijere, Hirscheru prvo olimpijsko zlato! Pjongčang Brončani je McMorris prije 11 mjeseci imao slomljene kosti
ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas