Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Željko Petrović: Zabije li u Eindhovenu, Osijek ima dobre izglede izbaciti PSV

Hajduk - Levski
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/7
27.07.2017.
u 15:41

Hajduk je dva puta izbacio Dance: 1979. godine bio je bolji od Vejlea (1:2, 3:0), a 1987. godine od Aalborga na jedanaesterce

Željka Petrovića (51), bivšega igrača Budućnosti i Dinama, ali i nizozemskih klubova Den Boscha, Waalvijka i PSV Eindhovena, pronašli smo na – Ibizi.

– Ovdje sam na odmoru, zajedno s Ivicom Olićem, i pratimo sva nogometna zbivanja, pa i hrvatsku ligu – kaže Petrović, koji je u redovima Osijekova suparnika bio u sezoni 1996./1997., zajedno s današnjim trenerom PSV-a Phillipom Cocuom.

Kako vam danas izgleda PSV?

– Prije dvije godine, kada su igrali Ligu prvaka, izgledali su fenomenalno, tada su i prezimili u Europi. Sjajan je u toj sezoni bio centarfor Luuk de Jong, koji je međutim u prošloj podbacio pa je, među ostalim i zbog problema s realizacijom, i PSV bio ispod svih očekivanja. Danas su oslabljeni jer im je otišlo dosta igrača, neki su se tek priključili ili će tek doći, pa nitko nema jasnu sliku koliko PSV sada vrijedi – kaže Petrović i dodaje:

Nogometni znalci

– PSV je favorit protiv Osijeka jer je iskusniji, ima veću tradiciju, veći je klub..., ali Osijek nije bez šansi, budući da je već u ritmu utakmica, a prvenstvo u Nizozemskoj još nije počelo i ovo je PSV-u tek prva službena utakmica sezone. Vidite kako je Galatasaray ispao od Šveđana samo zato što je bio izvan ritma.

Kako Osijek može izbaciti PSV?

– Ako prvu utakmicu izgubi, recimo, s 0:2, onda mu ne bih davao šanse za prolaz. Ali ako Osijek postigne gol u Eindhovenu i ne izgubi s velikom razlikom, onda bi imao solidnu mogućnost prolaska. Sjećam se kada sam bio igrač, uvijek je bilo teško igrati u Gradskom vrtu. Osječani su bili nogometni znalci, jaki, brzi igrači; pamtim kao mladić Grnju i Lukačevića, a kasnije i Jasmina Džeku, beka razornoga udarca, taj je zabijao glove iz svlačionice! A i publika je bila žestoka, nosila je Osječane, ali je prema gostima uvijek bila kulturna. Nije to bilo kao u Prištini, gdje nisi mogao prići publici koliko je bila agresivna – ističe Petrović dodajući kako PSV Eindhoven nije momčad koja bi podcijenila suparnika.

Hajduk će pak danas, trideset godina nakon Aalborga, gostovati u Kopenhagenu. Te 1987. godine Danci su namučili bijele koji su u 2. kolo Kupa pobjednika kupova prošli tek na 11-erce. Jedan od junaka te utakmice bio je Branko Karačić.

– Sjećam se dobro te utakmice jer mi je bila debitantska u dresu Hajduka, a u njoj mi je stradalo koljeno i pauzirao sam šest mjeseci. Dance pamtim kao neugodne suparnike, brze, čvrste, uporne, posebno su bili nezgodni doma, gdje je bilo jako vjetrovito i gdje su nas zasluženo pobijedili. U Splitu nas je nosila publika, ali bili smo u egalu, slavili smo 1:0 pogotkom Asanovića s bijele točke, i tek na 11-erce prošli – kaže Karačić.

Skandinavci napreduju

Sviđa li vam se Carrillov Hajduk?

– Da, Hajduk djeluje vrlo dobro, linije su mu vrlo blizu, očit je napredak u igri bijelih, što je zasluga gospodina Carrilla. Nadam se da Splićani neće podcijeniti Dance, kao što je kod nas običaj, pa nam se, primjerice, dogodi poraz od Islanda. I ta je utakmica dokaz koliko je skandinavski nogomet napredovao – dodaje Karačić.

Carrillo je posložio stvari u dosta kratkom vremenu?

– Pola godine kod nas i nije baš tako kratko razdoblje, znate kako ovdje treneri često lete i puno ranije. Carrillo je dobio potporu uprave kada je bilo najteže, ali da nije pobijedio Dinamo u Zagrebu, tko zna bi li danas bio u Španjolskoj ili u Hrvatskoj – zaključio je Karačić.

Komentara 2

HE
herc7
17:28 27.07.2017.

osijek izbaciti psv?? ljudi svaka cast osijeku, ali od tog nema nista... bahatit se i ulazit prepotentno je bzze... Udji skromno kao autsajder zesci al daj sve ostavi srce na terenu pa mozda bog i sreca junacka daju nesto pa i prolaz ! u boj u boj spremni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije