Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Milinović

Austrijance čeka težak uzvrat: Salzburg će izgorjeti na Rujevici

Damir Milinović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
27.07.2017.
u 15:17

Igrači Matjaža Keka sada su 'osjetili' suparnika, vidjeli da to nije momčad koje se trebaju bojati. Realno, Red Bull nije momčad iz vrha europskog nogometa, Rijeka se s njim može nadigravati - kaže Damir Milinović

Rijeka je uspješno prošla Red Bull Arenu. Nogometaši Matjaža Keka igrali sa Salzburgom 1:1 te mogu mirno čekati uzvratnu utakmicu koja se igra 2. kolovoza. No, za plasman u doigravanje za Ligu prvaka potrebno je još odigrati 90 minuta na Rujevici. 

Rijeka i Salzburg kroz povijest su imale velik broj zajedničkih nogometaša (Mladenović, Milinović, Pamić, Pokrivač), dok je izvan travnjaka u oba kluba (sportski direktor Rijeke, pomoćni trener Salzburga) djelovao i Marinko Koljanin, piše Goal.

Damir Milinović
1/16

- Rezultatski je ovo bilo dobro, Rijeka je išla na taj gol u gostima kojeg je i dohvatila. Mogli su i pobijediti da je bilo malo više preciznosti u prvom dijelu, ali treba biti zadovoljan. Igrači Matjaža Keka sada su osjetili suparnika, vidjeli da to nije momčad koje se trebaju bojati. Realno, Red Bull nije momčad iz vrha europskog nogometa, Rijeka se s njim može nadigravati - kaže Damir Milinović, te dodao:

- Red Bull me nije impresionirao. Niti posjedom, niti taktički, niti trkački. Čak bih rekao da će izgorjeti u paklu Rujevice. A poznavajući Matjaža Keka i njegove igrače, gostima u uzvratu neće biti lako. Dok se priviknu na travnjak i atmosferu, već će Rijeka voditi. Ma siguran sam da Rijeka prolazi, čak i da će u uzvratu pobijediti hendikepom.

Marinko Koljanin bio je uz Otta Barića (od 1992. do 1995. godine) pomoćni trener tadašnjeg Casina Salzburg, te dio stružnog stožera koji je Austrijance odveo do finala kupa Uefa. A svojedobno u doba Roberta Ježića i sportski direktor Rijeke.

- Bio je to dvoboj dvije momčadi jednakog stila igre. Rijeka je pokazala da je hrvatski prvak, mislim da niti jedna druga naša momčad ne bi mogla oduprijeti takvom presingu. Red Bull nije velika europska momčad, ali je jako moderna i motorična. Teško je ovakav ritam pratiti svih 90 minuta - kaže Marinko Koljanin i nastavlja:

- Red Bull veći dio igre svodi na presing. Ili kako je Jürgen Klopp jednom rekao, kad nemaš rješenja dodaj je suparniku, pa kreni u presing. Ma to su zapravo riječi Tomislava Ivića koji je bio pravi nogometni vizionar, o tome je pričao još prije 35 godina.

U uzvratu očekuje nogometnu dramu.

- Rijeka ima laganu prednost, to je u postocima negdje 60-40 posto, ali ne mogu zamisliti da u uzvratu bude 0:0 - istaknuo je Marinko Koljanin.

Komentara 5

PR
prajdali100
16:15 27.07.2017.

Milinovicu zivi bili pa vidjeli.Bojim se da Rijeka ne izgori.Ovaj Red Bull je jako " tezak" da ga neki , za Europu, anonimusi tek tako izbace.Puno bi para izgubili.Uostalom vidjecemo.

DU
Deleted user
16:04 27.07.2017.

Sudac, Uefa.... pa ljudi moji red bull je tezak milijarde zar ce oni dopustiti da tamo neki grad gdje se nekad po licenci deutz fahr proizvodio torpedo prodje dalje?

AN
Andreeejjj
19:06 27.07.2017.

Molim vas, zar opet sa BALKANSLKIM podcenjivanjem suparnika (lako čemo)?!? Polakoooo...treba izgorit na terenu, dati svoj max od 120% i onda možemo iči dalje u 4 krug! Idemo RIJEKA, samo jako i odlučno POBJEDITI!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije