Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stoper plavih

Benković: Nije me briga tko će biti drugi, važno da je Dinamo prvi

Filip Benković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/9
27.07.2017.
u 09:34

Ne zamaram se koliko vrijedim na internetu, vrijediš koliko netko u određenom trenutku ponudi za tebe – kaže Benković

Bio je Filip Benković velika enigma, izrazito nadareni stoper u kojem je Dinamo vidio svoju veliku buduću zvijezdu izgubio je više od pola godine zbog problema s tetivom. I sad se vratio, već nakon prve odigrane utakmice u prvenstvu pojavili su se zainteresirani kupci.

– Nisam se zamarao ponudama jer mi je bilo najvažnije da zaliječim ozljedu i da se što prije vratim. Sada su iza mene dvije utakmice, vraćam se u normalu i želim nadoknaditi sve što sam propustio – kaže Benković.

Zapitate li se, kad vidite na Transfermarktu da vrijedite sedam milijuna eura, jesam li to doista ja, vrijedim li tako veliki novac?

Može se dogoditi neka ‘Rijeka’

– Ne uzimam takve stvari zdravo za gotovo. Vrijediš onoliko koliko u jednom trenutku netko ponudi za tebe, a ne koliko stoji na nekoj internetskoj stranici. Ne zanima me novac, već samo nogomet, rezultat i napredak momčadi.

Kako stojite sa stranim jezicima, imate li talenta? Biste li brzo naučili talijanski, španjolski, njemački?

– Super je znati više jezika. Potrudit ću naučiti još barem dva-tri uz engleski jezik koji mi je sad dobar...

Što vam je lakše s Cvitanovićem nego s Petevom?

– Ne bih ih uspoređivao, barem ne još. U svakom slučaju imaju različit pristup radu na treninzima i utakmicama. Na meni je da se prilagodim zahtjevima trenera.

Nakon dva kola HNL-a Dinamo je prvi, uživate li u pogledu na tablicu? Jeste li uvjereni da ćete tamo i ostati ili postoji bojazan da se ne ponovi prošla sezona i Rijeka?

– Dinamo se vratio tamo gdje mu je i mjesto i tamo će, nadam se, ostati do kraja sezone. Uvijek se može dogoditi neka ‘Rijeka’ iako se to u HNL-u rijetko događa, ali mislim da nam je prošla sezona bila dovoljno dobro upozorenje.

Koga biste voljeli na drugom mjestu u HNL-u?

– Iskreno, nije me briga! Meni je važno samo da mi igramo dobro i pobjeđujemo.

Slijedi Europa, je li Odd (20.45 sati) već oplakan, jamčite li navijačima da će za 10, 20 ili 30 kuna gledati plavu rapsodiju u četvrtak?

Ozbiljan pristup prema svima

– Ma kakvi oplakan! Svaka utakmica zahtjeva ozbiljan pristup. Svako podcjenjivanje moglo bi biti kobno za naše ambicije i zato smo svi fokusirani. Kamo sreće da navijači u četvrtak odu kući s osmijehom na licu i da nam se vrate protiv Hajduka u derbiju. Uime svlačionice mogu obećati dobar pristup...

Navijate li da svi naši klubovi budu u Europi bar do jeseni, pa da svi imate iste muke s rasporedom i opterećenjima?

– Navijam za takav rasplet zbog našeg nogometa. Da se pokaže kako HNL grabi prema naprijed i da smo kvalitetniji. Naravno, budu li nam glavni konkurenti bili u Europi, jasno je da će Dinamo imati lakši put do trofeja.

Imate sada vezano dvije utakmice s Norvežanima, a tu su i derbiji u Osijeku i Rijeci, Hajduk dolazi u Maksimir, biste li radije da je to malo drukčije posloženo?

– Ne! Svakog protivnika moraš odraditi bez obzira na to kada dođe po terminu. Svi ovi protivnici koje ste nabrojili također su u Europi pa, kako njima, tako i nama.

Hoće li tih pet utakmica reći istinu o vrijednosti Dinama u ovoj sezoni?

– Vrijednost Dinama potvrdit će se ili demantirati na kraju sezone kada se podvuče crta. Ne prije.

Istra vam je stvorila pet-šest šansi, Cibalia dvije, imate li problema u defenzivi?

– Ništa manje ili više nego druge momčadi. Uostalom, zar nije Dinamo jedina momčad koja nakon dva kola nije primila gol? Trebat će vremena da se malo uskladimo. Bit će sve bolje – zaključio je Benković.

Komentara 6

AR
Artukovic
10:40 27.07.2017.

Junac opet po svome.Vrijeda,omalovazava,podsmjehuje.Sva sreca pa je Benkovic prepametan da na to nasjedne.

DH
dalibor.hren
11:53 27.07.2017.

Nije važno tko je iza nas, važno je jedino da mi nismo iza nikoga!! BBB!!!

SP
spremni0
13:24 27.07.2017.

novinar postavlja glupa pitanja, provocira pravi se bedast, a filip pametan i fin. Ovaj razgovor je dokaz da su nam novinari gluplji od nogometaša!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije