Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O Hajdukovu treneru

Željko Kopić pokrenuo je bijele i spasio im sezonu

13.12.2017.
u 16:39

Neka on bude trener koji će dogodine ići po naslov, kaže Gudelj.

Poznati, iskusni trener Stjepan Čordaš prvi je prepoznao Kopićevu nadarenost i postavio ga na klupu Hrvatskog dragovoljca na funkciju pomoćnoga trenera seniorske momčadi. U HD-u bio je pomoćnik i Splićaninu Vjekoslavu Lokici.

– Kada sam uzimao Kopića za pomoćnika, tražio sam trenera znalca, čovjeka koji neće samo sjediti pokraj mene na klupi, nego i u igri uočiti ono što ja ne vidim. Znao sam ga još iz Osijeka kao dobroga, talentiranoga veznoga igrača, a u to vrijeme bio je trener u školi Hrvatskog dragovoljca, još student na Nogometoj akademiji. Bio je jako posvećen poslu, imali smo slične poglede na nogomet i želio sam da uz mene napreduje i razvije se kao trener, da uskoro samostalno preuzme posao – kaže Čordaš.

Neće uvijek biti sjajno

Očito ste dobro izabrali?

1/5

– Kopić je išao korak po korak u svojoj trenerskoj karijeri, izabrao je dobar put i dolazak u Hajduk nagrada je za trud koji je ulagao. Rezultati na početku njegova puta u Hajduku su ga pomazili, i to je najvažnije za novoga trenera, no neće uvijek biti sjajno. Neka bude i na to pripremljen, da ga neće uvijek svi tapšati po leđima i dizati u nebesa. Drago mi je što je Hajduk u ovom slučaju odabira trenera posegnuo za domaćim stručnjakom. Naši su treneri obično podcijenjeni; ne samo da su u drugom planu iza svojih predsjednika, nego se i daje prednost nepoznatom strancu, a ne znam zbog čega – gdje su se oni to dokazali, što nam mogu donijeti? Nadam se da će Kopić u Hajduku imati slobodu u radu, da će klub stati iza njega i imati dovoljno strpljenja s njim i kada nastupi kriza – zaključio je Stjepan Čordaš.

Legendarni Hajdukov nogometaš Ivan Gudelj također pozdravlja nove vjetrove koji su zapuhali Poljudom.

– Kopić mi je bio asistent u jednoj od akcija selekcije do 19 godina, na turniru u Kini. Neobično mi je drago da je taj mladi stručnjak u kratkom vremenskom razdoblju uspio rezultatski pokrenuti Hajduk i zapravo spasiti Hajdukovu sezonu. Zamislite kako bi to sada izgledalo da je Hajduk ispao iz Kupa i da pritom zaostaje 12 bodova za Dinamom! Ovako, zahvaljujući pobjedi nad vrlo jakim Osijekom, Hajduk ima priliku osvojiti Hrvatski kup, što je opet iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Napokon, iskorak je i pobjeda nad Rijekom, koja se morala dogoditi i po zakonu velikih brojeva, ali je Hajduku značajna i stoga što je Rijeka izvrsna momčad – kaže Gudelj.

Stručnjak goleme energije

Kakva je Kopićeva perspektiva u Hajduku?

– Kopić je ambiciozan, studiozan trener, s golemom energijom i u ovom trenutku ima dobru perspektivu. Nadam se da će u klubu biti dovoljno mudri i stati iza njega te mu omogućiti da upravo on bude trener s kojim će Hajduk napokon ozbiljnije krenuti u borbu za naslov prvaka – dodao je Gudelj.

1/10

Slavnoga splitskoga veslača Igora Borasku o stanju u Hajduku pitali smo isključivo kao – navijača.

– Svaka promjena trenera uvijek na početku donese pozitivan šok. Izgleda da je bivši trener Hajduka nekim igračima previše tolerirao neke stvari... Mene kao navijača žalosti što je Hajduk samo u igri za drugo mjesto, pa sam se pomalo i ohladio. Čekamo tu titulu već 12 godina – kaže Boraska.

Pozdravljate li barem odluku da se Hajduk okrenuo domaćoj struci?

– Drago mi je, naravno, a volio bih i da ima više domaćih dečki na travnjaku. Izvanredan je Ante Erceg, šteta što su prodali Nikolu Vlašića, no to se očito činilo kao vrhunski poslovni potez i bilo je neizbježno da ode. Kopić zna svoj posao, to nema dvojbe, i kad već taj posao nije dobio neki od trenera bližih Hajduku, drago mi je da u Hajduku radi domaći stručnjak. On ima ogroman motiv, jer ovakva prilika ne dobiva se svaki dan, i njegov učinak već je vidljiv. Ozračje oko kluba sada je neusporedivo bolje nego prije mjesec dana – dodao je Boraska.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije