Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspon i pad

Kako je Woods propao zbog seksualnih skandala i droge

Tiger Woods i Elin Nordegren
Foto: Reuers/Pixsell
1/6
18.08.2017.
u 08:33

Najmlađi je i najbrži golfaš koji je osvojio 50 turnira, kao što je i najmlađi igrač koji je osvojio Grand Slam, odnosno u istoj sezoni pobijedio na sva četiri velika turnira.

Nekoć najbolji svjetski golfaš Tiger Woods uhvaćen je s pet teških lijekova i narkotika u organizmu. U urinu mu je otkrivena mješavina jakih lijekova protiv bolova, za spavanje i antidepresiva, ali i THC. Nakon što je uhićen, Woods je zatražio profesionalnu pomoć, no ipak nije priznao krivnju za vožnju pod njihovim utjecajem. Nije to ništa novo za 14-erostrukog pobjednika velikih turnira i sportaša koji je prvi u povijesti postigao zaradu veću od jedne milijarde dolara. Ima manje osvojenih velikih turnira jedino od legende Jacka Nicklausa koji ih je osvojio 18.

Prvi po zaradi

Uz probleme u privatnom životu gdje je čak zaradio i titulu seksualnog ovisnika, Woodsa su pogodile ozljede, četiri je već puta bio na operaciji leđa. Turnir nije osvojio još od 2013. godine, na nekom od glavnih turnira nije trijumfirao još od 2008. Nije sigurno da će se takvo što uskoro dogoditi, jer dvije od pet supstancija za koje je utvrđeno da ih je imao u krvi, PGA Tour je zabranio. Naizgled teška sudbina za jednog od najuspješnijih golfaša svih vremena koji je godinama bio i među najbolje plaćenim svjetskim sportašima. U karijeri je osvojio 106 turnira. Samo 12 udaraca trebalo mu je da 1997. godine osvoji prvi Masters. Zanimljivo – tada je imao dioptriju -11, a operacijom ju je korigirao tek 1999. godine. Bio je svjetski broj jedan najviše tjedana zaredom u povijesti, 11 puta zaredom proglašen je PGA Tourovim igračem godine, u deset sezona vodio je na listi igrača s najvećim zaradama.

Tiger Woods i Elin Nordegren
1/7

Najmlađi je i najbrži golfaš koji je osvojio 50 turnira, kao što je i najmlađi igrač koji je osvojio Grand Slam, odnosno u istoj sezoni pobijedio na sva četiri velika turnira. No, 2009. godine za Woodsa počinju problemi kada na vidjelo izlaze detalji iz njegova privatnog života. Nizale su se u medijima priče o njegovim izvanbračnim vezama, što je na kraju rezultiralo i krahom braka sa švedskom manekenkom Elin Nordegren. Kao i padom forme. Sve to, uz ozljede leđa, uvjetovalo je da najprije u proljeće 2015. ispadne iz prvih sto, godinu dana kasnije i iz prvih 500 prvi put u karijeri, a prošli mjesec ispao je i iz prvih tisuću. A bio je svjetski broj jedan ukupno 683 tjedna, više nego itko u povijesti.

Nike ga nije odbacio

Usporedo s gubitkom mjesta na ljestvici najboljih, gubio je i sponzore. Accenture, AT&T, Gatorade i General Motors odbacili su ga, Gillette je prekinuo svako oglašavanje koje je uključivalo njegov lik, TAG Heuer učinio je to još prije, naposlijetku ga se odrekao i EA Sports čija je igrica PGA Tour godinama nosila njegovo ime, sada ga je zamijenio Rory McIlroy. Jedina kompanija koja je uporna u podržavanju propalog golfaša je Nike unatoč tome što su dioničari Woodsovih sponzora, prema nekih informacijama, zbog njegovih psina izgubili između pet i 12 milijardi dolara. Ovo posljednje uhićenje doima se tek kao nastavak jer mu se nešto slično dogodilo 29. svibnja kada ga je policija zaustavila na Floridi i otkrila da vozi pod utjecajem lijekova i narkotika. Automobil kojim je upravljao i dalje je radio, ali bio je zaustavljen na prometnom traku.

 

Ključne riječi

Komentara 6

BI
Bilstein
08:50 18.08.2017.

dok nije poceo pusiti kanabis imao je sredjen zivot i bio je najbolji na svijetu

Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
10:03 18.08.2017.

Bravo Tigre,nek ti ne bude žao.Život je pre kratak.Moja podrška u svemu.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
10:00 18.08.2017.

Hajde ti piskaralo, drzi se ti Mamica i njegovog HNL-a, jer redas gluposti i lazi jednu za drugom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije