Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTA CARTER

Zbog njega je Bolt ostao bez olimpijskog zlata i sad je ponovno pao na doping testu!

ARHIVA - IAAF Grand Prix miting Zagreb 2008 - Memorijal Borisa Hanžekovića
Sanjin Strukic/PIXSELL
06.10.2021.
u 20:47

Prvi put bio pozitivan na doping na OI 2008. u Pekingu zbog čega je štafeti Jamajke 4x100m, u kojoj je bio i Usain Bolt, oduzeta zlatna medalja.

Jamajčanski sprinter Nesta Carter, osvajač medalja na olimpijskim igrama i na svjetskim prvenstvima, drugi je puta u karijeri pozitivan na doping, objavila je Međunarodna atletska federacija.

Carter je prvi put bio pozitivan na doping na OI 2008. u Pekingu zbog čega je štafeti Jamajke 4x100m, u kojoj je bio i Usain Bolt, oduzeta zlatna medalja.

Potvrdu pozitivnog testa sada umirovljenog Cartera dali su predsjednik predsjedavajućeg Disciplinskog vijeća za borbu protiv dopinga na Jamajci i odvjetnik sprintera Stuart Stimpson.

Za sada se ne zna na koju je zabranjenu tvar Carter bio pozitivan.

Carter, koji je u ponedjeljak navršio 36 godina, deveti je najbrži čovjek svih vremena i četvrti najbrži Jamajčanin na 100m, s najboljim rezultatom 9.78 sekundi. Službeno je odlazak u mirovinu objavio u kolovozu ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije