Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJAN JE

Zbog mudrog Jakirovićevog poteza Dinamo je jako profitirao: 'Na jednoj stvari još moramo raditi'

Gorica i Dinamo sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
13.04.2024.
u 21:44

- Čestitam dečkima na jako dobroj utakmici. Od prve minute smo pokazali da smo energični, da je pristup dobar i tražili smo brzi gol, koji smo i zabili. Mogli smo sve riješiti prije, osobito u prvom poluvremenu - rekao je Sergej Jakirović

Nogometaši Dinama slavili su protiv Gorice rezultatom 2:0 na gostovanju u sklopu 30. kola HNL-a. Plavi su tako stigli na samo dva boda zaostatka za vodećom Rijekom na ljestvici domaćeg prvenstva. Riječani će svoj susret 30. kola odigrati u nedjelju od 19 sati na gostovanju kod Istre 1961. Dinamo i Rijeka po broju utakmica izjednačit će se sljedeće srijede kada zagrebačka momčad konačno igra svoj zaostali susret protiv Varaždina.

Pobjedu Dinama u Turopolju nakon utakmice je komentirao trener Sergej Jakirović:

Gorica i Dinamo sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
1/26

- Čestitam dečkima na jako dobroj utakmici. Od prve minute smo pokazali da smo energični, da je pristup dobar i tražili smo brzi gol, koji smo i zabili. Mogli smo sve riješiti prije, osobito u prvom poluvremenu, a i Nevistić je jako dobro reagirao kod njihove jedine šanse. Tražili smo u nastavku drugi gol, imali smo i sjajnu priliku preko Kulenovića da odemo na 2:0, ali je Bulat na kraju zabio pa smo mirno priveli utakmicu kraju - podvukao je trener Dinama.

Osvrnuo se i na sustav s trojicom u posljednjoj liniji u kojem Dinamo igra već neko vrijeme.

- Radili smo ovaj tjedan na tome. Većinom je lopta kod nas u posjedu pa su linije kretanja malo drukčije nego kad igramo druge sustave. Ovako imamo više fluidnosti, više kombiniramo, a imamo i dva napadača, koji pritišću zadnju liniju. Problem je što ostaje dosta prostora otraga kad se izgubi lopta i radit ćemo na tome - rekao je.

Ispada da tko god igra kao druga špica u sustavu 3-5-2 uz Petkovića zabije gol. Danas je to bio Sandro Kulenović, strijelac u 13. minuti.

- Bruno ima više slobode, može se više spuštati u međuprostore i biti kreativan. Kompatibilan je s oba naša napadača tako da nam to odgovara - zaključio je Jakirović.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Provokator1
Provokator1
09:47 14.04.2024.

Poradi ti frende na napadaču... Potražite ga žurno jer Kulenović s onakvim promašajima u stilu Ilije Sivonjića ziher nije perspektiva za neke ozbiljnije utakmice, pogotovo u Europi.

TO
TomoVinkovićbeatsIMT
22:50 13.04.2024.

Dinamo je i u ovoj utakmici bio nedobar. Stvoriti 3-4 šanse protiv ovakvog protivnika (nije disrespekt nego realnost) je daleko premalo, a istovremeno se Dinamova obrana vratila na postavke od prije vremena Bjelice kad su kiksevi bili normalna stvar. U HNL-u se to uglavnom ne osveti, ali vani će to biti problem kao što je i bio cijele ove sezone.

FR
freeshooter
21:58 13.04.2024.

...treneru Jakire, apsolutno si pogodio sa ovim sustavom za HNL... svi nam igraju bunkericu, a ovako smo brži u tranziciji, te kako kažeš i sa više igrača napadamo, dobar je već sada, a kada se još uvježba biti će odlično... sve u svemu, plavi stroj grabi ka tituli, i dvostrukoj kruni... ale, ale dinamo ale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije