Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Žapci na kušnji: najprije kod Partizana, potom kod Pavića

Mladost
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
01.12.2018.
u 07:00

– Ne bježimo od uloge favorita, u Beograd odlazimo po novu pobjedu i nove bodove - kaže Bajić.

Može se reći da je to danas samo “derbi na papiru”, ali susreti zagrebačke Mladosti i beogradskog Partizana oduvijek su privlačili pozornost vaterpolske i sportske javnosti u Hrvatskoj i Srbiji. Ovaj put se momčadi koje imaju čak po sedam naslova europskog prvaka (uspješniji je samo Pro Recco s osam) sučeljuju u Beogradu, u sklopu sedmog kola Regionalne lige. Partizan nije ni sjena nekad snažnog kluba, ove se godine sasvim oslonio na mlade igrače, dok Mladost ipak puno bolje stoji, uostalom ove sezone je prva i ima svih šest pobjeda (Beograđani su predzadnji).

– Ne bježimo od uloge favorita, u Beograd odlazimo po novu pobjedu i nove bodove. Mislim da smo u svakom slučaju ozbiljniji i kvalitetniji takmac, a ta će nam utakmica dobro poslužiti i kao svojevrsna priprema za gostovanje kod Olympiakosa u Ligi prvaka – istaknuo je učitelj žabaca Zoran Bajić.

Žapci će kod Pavićeva, Bušljina i Obradovićeva Olympiakosa u srijedu, a u Beogradu su danas, sraz s Partizanom počinje u 19 sati.

– Niti u Pirej ne idemo s bijelom zastavom, borit ćemo se koliko možemo i pokušati napasti domaćina. Znamo da su fantastična momčad, kako individualno tako i kolektivno, i da je to možda i najteže gostovanje svim klubovima, ali mislim da imamo pravo nadati se – pridodao je Bajić.

Igrači slično razmišljaju. Ne žele podcijeniti Partizan, ali uglavnom znaju da će u Beogradu nastaviti svoj savršeni niz među regionalcima. No, gostovanje u Ateni moglo bi načeti njihovu ovosezonsku nepobjedivost u Europi.

– U Beogradu se nadamo pobjedi i nastavku odličnog niza, a protiv Olympiakosa ćemo se boriti koliko možemo i nastojati pokazati svoju kvalitetu. Što se Olympiakosa tiče, grčki je prvak uistinu opasan na svim pozicijama, tu su i naši prokušani asovi, ali mi vjerujemo u sebe – napomenuo je kapetan Ivan Marcelić poznat kao jedan od najboljih sportaša sa šećernom bolešću. Mnoge bi takvo što odvojilo od sporta, ali Ivan se nije dao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije