Naslovnica Sport Košarka

Zadarski trener bio je bijesan: Igrači moraju znati da se gine za klub

Moramo razdvojiti nerad i pogreške. Nikad neću prigovoriti za promašeni zicer. Neka se to dogodi i deset puta, zapljeskat ću, ali da se nakon toga netko ne vrati i da zbog toga suparnik postigne lagano koš, e to je nedopustivo - kaže Nazor
08. prosinca 2018. u 09:59 2 komentara 245 prikaza
Pogledajte galeriju 1/7

Premda je njegova momčad pobijedila drugi sastav Cedevite (69:63), trener Zadra Ante Nazor nakon utakmice imao je intezivan izljev ljutnje. Evo što je kazao ovaj splitski stručnjak u prvom naletu nezadovoljstva izvedbom, i prije svega pristupom, svojih štićenika.

Stojko Vranković Da smo imali novca, išao 
bih ja i po Phila Jacksona

Jedino dobro je pobjeda

- Nedopustivo je da se igrači na domaćem terenu povuku iz kontaktne igre. To je nevjerojatno! Cedevitaši su u prvom poluvremenu izveli osam napadačkih skokova, a mi smo napravili dva prekršaja. Nitko nije imao muda ući jako na ulaz, u tijelo. Iigrači moraju znati da žive i rade u Zadru i da je publika ovdje naviknuta da se gine. To je nedopustivo! Jedino što je dobro je pobjeda i što smo se u poretku izjednačili s Cedevitom. Sve drugo je maltretiranje momčadi, stručnog stožera i publike u dvorani kojoj sam se na kraju i ispričao.

U drugom činu Nazorova izljeva gnjeva, koji prenosi košarkaški portal basketball.hr, moglo se čuti i ovo:

- Moramo razdvojiti nerad i pogreške. Nikad neću prigovoriti za promašeni zicer. Neka se to dogodi i deset puta, zapljeskat ću, ali da se nakon toga netko ne vrati i da zbog toga suparnik postigne lagano koš, e to je nedopustivo. Ne zagraditi igrača na skoku također je nedopustivo. Stariji Zadrani koji su gledali Gjergju govore mi da bi on u obrani zagradio tri čovjeka te uzeo loptu i jurnuo u napad. Ovi momci moraju shvatiti da žive i rade u Zadru! Kome bi Krešo Ćosić uhvatio korak, taj ne bi prošao bez “banane” na utakmici! I dandanas kada igra tri na tri, Arijan Komazec je kao kompjutor i s 48 godina ne napravi ni jednu pogrešku, a mi ne možemo spojiti nekoliko dodavanja i izgubimo 18 puta loptu. Igrači moraju shvatiti da žive u gradu u kojem se ne smiju tako ponašati, pogotovo ne 33 minute... Ponavljam, pogreška nije problem i nju ću tolerirati, ali neću dopustiti da se ne rade stvari koje se u igri trebaju raditi i da se utakmica pred domaćom publikom dobije na mišiće.

 | Autor :

U nedjelju sa Zvezdom

Nazvali smo Nazora dan kasnije misleći da će se ohladiti, no sve nam je to ponovio i još dodao:

- Ja sam takav. Dajem od sebe sto posto i očekujem od svakoga uz mene da također daje sto posto.

Kaže da ga je najviše naljutio pristup “lako ćemo”.

- Već se na samom startu vidjelo u kojem će to smjeru ići, da je pristup problematičan, i zato sam tražio minutu odmora već nakon dvije naše obrane. U redu, imali smo reprezentativnu stanku, igrači su ispali iz ritma, a bilo je i povratnika nakon ozljeda, no svejedno smo jednostavno morali igrati bolje.

Maccabi EUROLIGA Makabi u Istanbulu dočekan nacističkom provokacijom

Ima li takvo ponašanje veze s pričom u košarkaškim kuloarima da je igračima kasnila plaća, što je vodstvo kluba demantiralo?

- Bilo je nekakve panike, ali je sve isplaćeno, za današnje pojmove i više nego korektno i to ne mogu prihvatiti kao alibi. Dakle, isplatilo se, a neki opet nisu izišli na teren. Uostalom, kada sam u prethodnom mandatu bio trener Zadra, plaća je kasnila šest mjeseci, no na terenu se to nije osjetilo. Jednom kada iziđeš na parket moraš se profesionalno ponašati.

A takvo ponašanje od svojih igrača Nazor očekuje već u nedjelju (19 sati) u ABA ligi na gostovanju u Beogradu kod dosad nepobijeđene Crvene zvezde.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar comandante
    comandante:

    Glumac... i to loš.. kao ljut je pa se sjeti Kreše, Komazeca..ahahhaahha, ako te ekipa ne sluša i nisi je u stanju motivirati nisi za ovaj posao što je dotični gospodin već dokazao nekoliko puta

  • Avatar arba_arba
    arba_arba:

    e moj Ante, prosetaj Zadrom i pogledaj koliko mulaca igra rekreativno kosarku, onako "iz gusta" van nekih klubskih okvira. Morda na Playstationu ili nintentdu