Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE OPTUŽBE

Zabio je jedan od najljepših golova na svjetskim prvenstvima, a sad bi mogao u zatvor

World Cup - Final Draw
Foto: AHMED JADALLAH/REUTERS
1/2
03.06.2022.
u 09:15

Madjer je jedan od najpoznatiji alžirskih nogometaša svih vremena, a reprezentaciju je 1990. predvodio do naslova afričkog prvaka.

Strijelcu jednog od najljepših golova u povijesti Kupa/Lige prvaka Alžircu Rabahu Madjeru (63) prijeti 18 mjeseci zatvora zbog koruptivnih radnji.

Alžirski tužitelj zatražio je 18 mjeseci zatvora za bivšeg napadača alžirske reprezentacije, Porta i Valencije, zbog niza financijskih prijevara.

Prema pisanju tamošnjeg tiska, bivšu nogometnu zvijezdu procesuiraju zbog "lažnog iskaza, krivotvorenja i prijevare".

Mađer, koji je posjedovao dnevne novine Al Balagh i Al Balagh Erriadhi, je navodno varao na čekovima svojih novina koje su propale. Presuda će biti izrečena devetog lipnja.

CAF Ordinary General Assembly 2019 - Marriot Hotel Algerian football legend Rabah Madjer attents the 2019 CAF Ordinary General Assembly Press Conference at the Marriot Hotel in Cairo, Egypt on 18 July 2019 © Ryan Wilkisky/BackpagePix Ryan Wilkisky/BackpagePix Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Ryan Wilkisky/BackpagePix

Madjer je jedan od najpoznatiji alžirskih nogometaša svih vremena, a reprezentaciju je 1990. predvodio do naslova afričkog prvaka.

Postigao je i ključni gol za Alžir u pobjedi 2:1 protiv Nigerije 1981. godine, kada se Alžir prvi put kvalificirao za Svjetsko prvenstvo 1982. u Španjolskoj.

Međutim, vrhunac karijere je doživio 1987. godine kada je u finalu Kupa prvaka zabio gol koji je Portu donio naslov protiv Bayerna.

Porto je u finalu pobijedio Bayern sa 2:1, a prvi gol za Porto u 79. minuti zabio je Madjer - petom.

Nakon umirovljenja, Madjer je u nekoliko navrata, ali bez prevelikih uspjeha trenirao reprezentaciju Alžira (1994-95, 1999, 2001-02, 2017-18).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije