Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURBULENTNO RAZDOBLJE

Xavi otkrio kada napušta Barcu: 'Razmišljam kao klupski čovjek i navijač. To je najbolje za igrače'

LaLiga - Real Betis v FC Barcelona
Foto: Marcelo del Pozo/REUTERS
1/4
27.01.2024.
u 22:34

"Mislim da ovo opušta opću situaciju. Osjećam se najodgovornijim. Razmišljao sam o klubu, dobro se osjećam i na neki način sam se oslobodio. Odlučio sam prije nekoliko dana. Klubu želim sve najbolje", rekao je trener Barcelone, Xavi Hernandez

Nakon dramatične utakmice Barcelone i Villarreala, u kojoj su Katalonci dvostrukim preokretom u posljednjim minutama izgubili rezultatom 5:3, javnosti se obratio njihov trener i igračka legenda kluba, Xavi Hernandez. Potvrdio je da nakon 30. lipnja, to jest kraja aktualne sezone, više neće biti trener Barcelone.

"Napustit ću klub 30. lipnja. To je odluka o kojoj smo razgovarali s predsjednikom, s osobljem... Barca treba promjenu smjera", započeo je Xavi i nastavio:

GALERIJA Nevjerojatan preokret Reala! Čudesni Bellingham 'kraljevima' donio pobjedu u El Clasicu (1:2)

LaLiga - Real Betis v FC Barcelona
1/68

"Odlučio sam prije nekoliko dana, ali mislim da je vrijeme. Klub treba promjenu dinamike. Kao navijač, razmišljam o klubu i o igračima... Nogometaši će biti mirniji. Razmišljam kao culé, kao klupski čovjek i odlazim 30. lipnja."

"Mislim da ovo opušta opću situaciju. Osjećam se najodgovornijim. Dobar posao je obavljen, ali mislim da moj projekt kao trenera mora završiti 30. lipnja. To će osloboditi igrače. Razmišljao sam o klubu, dobro se osjećam i na neki način sam se oslobodio. Odlučio sam prije nekoliko dana. Klubu želim sve najbolje i najbolje je da se to ne nastavi od 30. lipnja", priznao je Xavi.

VEZANI ČLANCI:

"Hvala predsjedniku Joanu Laporti na povjerenju. Predsjednik je najbolji. Ja sam culé i želim najbolje za Barcelonu. Sastali smo se, bio je to vrlo ljudski razgovor. Jako cijenim predsjednika. Mislim da je vrijeme i da je to najbolja situacija za klub. Vrijeme je za promjenu smjera i dinamike, prije svega za igrače", zaključio je Xavi.

Xavi je kao trener bio važan dio vrlo turbulentnog perioda u povijesti kluba. Prekinuo je period od tri sezone bez osvojenog naslova prvaka Španjolske i krize uzrokovane financijskim problemima. Međutim, u Barceloni i dalje nema mira. Uz financijske poteškoće, u aktualnoj sezoni upisali su poraze od Getafea, Mallorce, Granade, Rayo Vallecana, Valencije i Villarreala. Trenutno su treći, s velikim zaostatkom za Gironom i Real Madridom.

VIDEO Klopp objavio svoj odlazak iz Liverpoola

Komentara 1

ID
Ivo_didin
01:34 28.01.2024.

Nisam siguran da će Xavi dočekati kraj lipnja na klupi Barce. Koliko je bio dobar kao nogometaš, toliko je loš kao trener!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije