Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

WRC Croatia Rally prestižno automobilističko natjecanje stiže u Gorski kotar

WRC Croatia Rally
Foto: Promo
1/5
17.04.2023.
u 15:13

WRC Croatia Rally prestižno automobilističko natjecanje stiže u Gorski kotar u subotu 22. travnja, a vozit će se na dionici Ravna Gora – Skrad dužine nešto više od deset kilometara gdje neće nedostajati adrenalinskog užitka, žestoke i brze vožnje u „nabrijanim“ vozilima.

Velika podrška organizatoru natjecanja su općine Skrad i Ravna Gora koje su osigurale svu potrebnu podršku kako bi ljubitelji dobre vožnje nesmetano uživali, a događanje će se pratiti iz fun zona gdje će se uživati u cjelodnevnoj zabavi. Za gastro užitak pobrinut će se domaći ugostitelji u Skradu i Ravnoj Gori koji će temeljiti svoju ponudu na autentičnim goranskim specijalitetima koji se ne propuštaju. Dakako, bit će prigode da posjetitelji i natjecatelji sa sobom ponesu neki od goranskih proizvoda, bilo likera ili pak pikantnih kobasica pripremljenih i od divljači.

Ljubitelji dobrog rallya uživat će svake sekunde, a sama utrka pratit će se i video prijenosom na velikim ekranima u Skradu i Ravnoj Gori kako se ne bi propustili urnebesno interesantni podvizi vozača. Apsolutno se ne propuštaju oba starta, jedan u 10.23 sati, a drugi u 18.23 sati. Pritom valja spomenuti kako će posjetitelji uz uživanje u vozačkim majstorstvima imati zagarantiranu zabavu u večernjim satima u Skradu gdje se priprema veliki tulum uz poznati tamburaški sastav Gazde, a ulaz na koncert se ne naplaćuje.  

Svim posjetiteljima tijekom boravka u Gorskom kotaru na raspolaganju je niz sadržaja. Ne propušta se posjet Centru za velike zvijeri u Staroj Sušici, izlet na vidikovac Perić, posjet Nacionalnom parku Risnjak, kanjonu Kamačnik, istraživanje špilja Lokvarka i Vrelo, šetnje uz jezera Lokvarsko ili Bajer, te niz drugih sadržaja neodoljivog Gorskog kotara koje možete potražiti na gorskikotar.hr portalu destinacije.

Foto: Promo

Ovogodišnji WRC Croatia Rally održava se od 20. do 23. travnja, a uz Gorski kotar održava se i u gradu Zagrebu te Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Bitno je spomenuti kako je prošlogodišnju utrku pratilo više od 310 tisuća gledatelja kao i čak 400 predstavnika medija koji su stigli iz inozemstva što predstavlja izniman promotivni alat turističke ponude Hrvatske.

Servisne informacije

Lokacije parkirališta i ugostiteljskih zona u Skradu pogledajte na linku, u Ravnoj Gori pozicije parkinga, ugostitelja i fun zone dostupne su na karti s dovoljnim brojem parkirnih mjesta na obje lokacije, a osiguran je parking i za autobuse.

S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja savjetuje se svima koji dolaze s osobnim automobilima u Skrad iz pravca Zagreba da koriste izlaz Vrbovsko, a koji dolaze iz pravca Rijeke izlaz Delnice, a posjetitelji koji dolaze u Ravnu Goru iz pravca Zagreba ili Rijeke izlaz Ravna Gora. Dakako postoji i mogućnost dolaska vlakom u Skrad, poglavito iz pravca Rijeke, a vozni red može se pogledati na stranicama HŽ-a na hzpp.hr.

Održivost

Ono što Turistička zajednica Gorskog kotara prepoznaje kao iznimnu vrijednost ovog događanja uz naravno promotivne momente za destinaciju je i činjenica da je Međunarodna automobilistička federacija (FIA) natjecanju WRC Croatia Rally dodijelila tri zvjezdice u sklopu Programa ekološke akreditacije. To dokazuje kako su organizatori natjecanja u Hrvatskoj poduzeli sve korake koji vode prema visokoj stopi održivosti samog natjecanja te kako poštuju najviše svjetske kriterije vezane uz smanjenje nepoželjnih utjecaja na okoliš.

Foto: Promo

WRC Croatia surađuje s Energetskim institutom Hrvoje Požar (EIHP) iz Zagreba s namjerom da odrede izračun ugljikovog otiska te definiraju ciljeve i mjere za njegovo smanjivanje. Pored toga im je dugoročni cilj postizanje ugljične neutralnosti do 2050. godine s jasnim koracima kako to postići. Surađuju s lokalnim zajednicama kako bi se osiguralo pravilno prikupljanje otpada i identificirali potencijalni rizici utjecaja na okoliš te su poduzeli niz mjera za promicanje sigurnosti i ekološke vožnje u prometu te za zaštitu okoliša i klime.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije