Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETNO, VATRENI

Gdje gledati okršaj s Walesom na Poljudu? Hrvatska danas kreće u kvalifikacije za Euro

Split: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Walesa
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
25.03.2023.
u 08:14

Vatreni nakon bronce na SP-u u Kataru žele uspješno otvorili početak borbe za mjesto na Europskom prvenstvu 2026. Prvi protivnik su Velšani, koje će Modrić i društvo od 20.45 ugostiti na splitskom stadionu. Naš bi napad trebali predvoditi Marko Livaja i Andrej Kramarić.

Iza hrvatske nogometne reprezentacije još je jedan uspješan period. Naši su nogometaši na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojili brončano odličje pa s posljednja dva Mundijala imamo dvije medalje. Pred nama je sada novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se 2026. održati u Njemačkoj. Još pamtimo scene s prošlog Eura, pogotke na samom kraju protiv Španjolske koji su nas odveli u produžetke, gdje smo nažalost na kraju ipak ispali. Zato motiva 'kockastima' neće nedostajati.

Prvi susret igramo protiv Walesa na Poljudu, da bismo tri dana kasnije gostovali u Bursi kod Turske. Riječ je o najtežim protivnicima iz naše skupine, skupine D, u kojoj se nalaze još Armenija i Latvija. Stoga je važno da krenemo što bolje - isto su posljednjih dana ponavljali igrači na konferencijama za medije, dodajući kako očekuju da će osvojiti maksimalnih šest bodova iz dvije utakmice. Jučer je pred novinare uz izbornika Zlatka Dalića stao kapetan Luka Modrić i najavio dvoboj s Velšanima.

- Sto posto smo fokusirani. Važno je otvoriti kvalifikacije na pravi način. Očekujemo pobjedu pred domaćim navijačima i da ćemo pred njima pokazati pravu igru. Walesu je hendikep jer je ostao bez Balea i još nekih igrača, Morat će biti kompaktniji i više raditi kao ekipa. Možda je to i pozitivna stvar za njih. Mi uvijek želimo riješiti kvalifikacije prije kraja, ali uvijek nam se dogodi nekakav pad - rekao je kapetan momčadi.

Split: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Walesa
1/7

Statističari iz We Global Footballa našoj reprezentaciji dali su procjenu od 91,48 posto da će igrati na Euru, i to da će se izravno kvalificirati. Po njima je Hrvatska sedma po tom postotku, prvi je Portugal s 99,44 posto, slijedi Danska s 99,32, a bolji postotak od Hrvatske imaju još Švicarska, Srbija, Belgija i Poljska.

Od prve će od minute u napadu krenuti Marko Livaja, dok će Andrej Kramarić biti na desnom krilu. Odluku je komentirao izbornik Dalić.

Split: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Walesa
1/9

- Livaja neće igrati tu zato jer je to Poljud, već zato što to zaslužuje. Igra dobro, može sačuvati loptu. Uz ovaj vezni red on će doći do izražaja. Na kraju nam treba 18 bodova, za prvo i drugo mjesto. Nećemo kalkulirati. Idemo što prije to napraviti - kazao je.

Ulaznice su rasprodane pa će reprezentaciju na Poljudu gledati više od 32 tisuće navijača. Gdje ju mogu gledati navijači koji će biti u svojim domovima? Prijenos je u programu Nove TV od 20 sati, uz emisiju prije samog susreta. 

Predviđeni sastav: 

Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Perišić, Livaja, Kramarić. 

 

Komentara 4

Avatar 15545
15545
15:08 25.03.2023.

Bice gusto! 3:0 za Wales...

BP
Besposlen pop
10:51 25.03.2023.

Državotvornoj HTV je preskupo placati prijenos utakmica “svetinje” pa ćemo izabranu vrstu pratiti na televiziji u srpskom vlasništvu. Kako se igra u Splitu, u redu je da je prenosi Nova tv, kolokvijalno zvana i Hajdukova televizija

SS
sokac sa drave
08:27 25.03.2023.

Jeli je stvarno moguce da ce se Dalic usuditi ne staviti Vlasica u njegovom Splitu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije