Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENCI BEZ POLUFINALA

Vujović: Što da radim tamo, nema ni vuka, ni ćuka

Veselin Vujović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
22.01.2018.
u 11:13

– Moram pohvaliti naše navijače koji su ispunili Arenu Varaždin. Zbog njih ćemo do kraja turnira igrati maksimalno, do pobjeda – rekao je Vujović.

Veselin Vujović, izbornik rukometaša Slovenije, radije bi da su mu igrači umjesto torte za rođendan (57.) poklonili pobjedu nad Danskom. Ali nisu. Aktualni olimpijski pobjednici slavili su sa 31:28 i tako zadržali šanse za plasman u polufinale dok se Slovenija, treća sa zadnjeg Svjetskog prvenstva, oprostila od ambicija da bude među četiri u Europi.

– Stalno smo rezultatski bili tu negdje, a na kraju nismo bili nigdje. Kao imali smo neku priliku da ih stignemo, a kao da nam se nije dalo. Igrali smo loše u obrani, s puno tehničkih pogrešaka u napadu. Nedostajala nam je nekakva kemija. Da se razumijemo, Danska spada u sam vrh svjetskog rukometa i težim tome da igram slično kao oni – brzo i efikasno. I na kraju moram pohvaliti naše navijače koji su ispunili Arenu Varaždin. Zbog njih ćemo do kraja turnira igrati maksimalno, do pobjeda – rekao je Vujović.

Možda pustim igrače kući

Suđenje?

– Bilo je takvo da se ne mogu ni žaliti, a nisam bio zadovoljan kako su Francuzi fućkali – istaknuo je izbornik Slovenije.

Kada je čuo rečenicu “pružili ste dostojan otpor”, Vuja je odmah povisio glas:

– Što to znači? Izgubili smo i točka. Ovo da smo pružili dobar otpor ne zanima me. Više me zanima što ću raditi sljedeća tri dana. Naime, prvi put na jednom velikom rukometnom natjecanju imamo tri dana slobodno do sljedeće utakmice. Ajde da smo barem smješteni u Varaždinu pa čovjek može nekamo otići. Smješteni smo u Svetom Martinu gdje nema ni vuka, ni ćuka. Razmišljam da igrače jedan dan pustim doma s obzirom na to da je granica blizu – zaključio je Vujović.

Nikolaj Jacobsen, izbornik Danske, nasmijao je Vujovića.

– Znate, kada igrate protiv momčadi koje vodi Vujović, onda morate biti spremni na sve cake – rekao je Jacobsen.

Vujović se samo nasmijao i rekao

– Hvala ti što si me se plašio.

Slovenskim igračima, sada kada su ispali, bit će teško pronaći motiv da odigraju zadnje dvije utakmice u skupini, protiv Španjolske i Češke.

– Polufinale za nas ostaje san, ali opet nije svejedno kako ćemo odigrati do kraja prvenstva. U preostale dvije utakmice idemo na pobjedu, zbog naših navijača koji će doći u velikom broju jer Varaždin im je blizu. Vidjeli li ste koliko ih je bilo protiv Danske. Zahvaljujem im na velikoj podršci i poručujem da dođu i na iduća dva susreta, a mi ćemo dati sve od sebe da im zahvalimo pobjedama – rekao je Marko Bezjak, igrač Slovenije.

Veselin Vujović
1/14

Njemačka igra loše na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. U to smo se uvjerili i u susretu protiv Češke (19:22) koja je cijelu utakmicu bila bolja, bila u vodstvu, a za to što nisu pobijedili krivci su njemački vratari. Prvo ih je izluđivao Silvio Heinevetter (ukupno 12 obrana), a onda u samoj završnici Andrea Wolff koji je obranio tri od četiri zicera.

Nijemci trgali živce navijačima

Osim vratarima sve pohvale idu i Steffenu Faithu koji je završio utakmicu s osam pogodaka.

– Očekivali smo tešku utakmicu i imali smo sreću da je Andy obranio ona tri zicera zaredom. Borili smo se do kraja, nismo posustali nijedne sekunde i to nam se na kraju isplatilo – rekao je Fath.

Njemački izbornik Christian Prokop umalo je još jednom, nakon onih blijedih partija s Makedonijom i Slovenijom, navukao na sebe bijes njemačke javnosti. Novinari su nakon lošeg prvog poluvremena već počeli oštriti pera, ali s medijskim “pokopom” morat će pričekati neku sljedeću utakmicu.

– Znam da smo navijačima kidali živce. Odigrali smo dobro samo zadnjih desetak minuta. Kada su Česi poveli s dva razlike, igrao sam s potpunim rizikom i na kraju se isplatilo. Ovako slabu utakmicu ne smijemo ponoviti protiv naših sljedećih suparnika Danaca, aktualnih olimpijskih pobjednika. Većina njihovih igrača igra u njemačkoj ligi pa ih dobro poznajem. Koliko će mi to pomoći, vidjet ćemo – rekao je Prokop.

Češkog izbornika Daniela Kubeša zaboljet će rame od silnog tapšanja. No, što mu vrijedi da ga svi tapšaju i govore da Češka igra lijepo kad nema bodova.

– Bili smo jako, jako blizu novom iznenađenju. Ponosan sam što smo prikazali još jednu dobru igru, a tužan sam što smo izgubili iako to nismo zaslužili. Primili smo samo 22 pogotka od Njemačke, što je velika stvar. Nažalost, naš napad bio je problem. Zabili smo premalo pogodaka – istaknuo je Kubeš.

Bez obzira na to što je ovom pobjedom Njemačka ostala u igri za polufinale, mnogi njemački stručnjaci skloni su tvrdnji da Njemačka igra loše kao što je igrala kada je s klupe otišao Heiner Brand. Naime, tada je Njemačka pala na tako niske grane da se primjerice nije uspjela plasirati na Europsko prvenstvo 2014. u Danskoj...

Komentara 11

DU
duk
13:37 22.01.2018.

Sveti Martin na Muri je prekrasno i mirno mjesto na sjeveru Hrvatske. Često navratim u taj kraj napuniti "baterije" za dnevne obaveze. Vukova ondje, koliko je meni poznato, nema pa ne znam s kojim predjelom zemlje je poštovani slovenski trenerer zamijenio ovo lijepo mjesto. Budući da u Svetom Martinu nema vukova, pa prema tome i nisu moguće akcije koje mu slovenski trener pripisuje. Žao mi je slovenske reprezentacije koja nije ostvarila bolji rezultat ali bit će i drugih prilika, nadam se sa trenerom koji će se koncentrirati na pripremu igre i treninge a ne na sadržaje koje nude veliki gradovi. Živ, zdrav i veseo nam bio Veseline! https://www.youtube.com/watch?v=r_eeqV2rX3g http://www.spa-sport.hr/hr/ https://svetimartin.hr/

DU
Deleted user
12:59 22.01.2018.

Čoban je izjavio da su smješteni u vuko.ebini kojoj ne zna niti imena...A gdje si se ti rodio, primitivčino?

DU
Deleted user
14:13 22.01.2018.

Tko o čemu, seljačina o "vukojebini". Hvala Bogu pa je Slovenija jako urbana i krcata metropolama pa ce igrači po povratku imati gdje izači pošto su tu bili okruženi divljim životinjama. Sretno vam bilo susjedi i budite sretni na nesposobnosti i kmetskom mentalitetu naših političara pa imate izlaz na otvoreno more!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije