Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK Splićane će prvi strijelac hrvatske lige stajati milijun eura

Vručina čeka Kalinića

01.12.2008.
u 19:14

Nije se Ante Miše dao navući kada smo mu pročitali idealni sastav Hajduka za proljeće 2009. godine.

- Moj je sastav: Subašić, Rubil, J. Buljat, Pandža ili Maloča, Strinić, Gabrić, Andrić, Skoko, M. Buljat, Ibričić i Kalinić. A sve to što spominjete moglo bi biti lijepo. Ali, ti igrači su moja realnost, oni su kadar za prvaka Hrvatske - rekao je Miše.

Mudri Miše
Nismo ni očekivali da će Miše nešto drugo reći. Previše je mudar strateg bijelih da bi uoči Šibenika, za njega utakmice sezone, lamentirao o pojačanjima. Ali, vrlo brzo će se suočiti sa slatkim brigama. Marin Tomasov objavio je da stiže u Hajduk, uskoro će sličnu vijest objaviti i Hrvoje Vejić.

A što će biti s napadom? Nikola Kalinić je na izlaznim vratima, u idućih nekoliko dana znat će se sve pojedinosti o njegovu prelasku u Valenciju. No, ne ide to baš tako glatko. Globalna kriza polako, ali sigurno, pogađa i nogomet. Već smo pisali da će bijeli odustati od 10 milijuna eura koliko su tražili za Kalinića. Valencia je ponudila 8 milijuna eura, prijateljsku utakmicu i 10 posto od budućeg transfera. Ali, pitanje je hoće li ostati ta cijena, tržište je nemilosrdno i milijunske transfere teško je dogovoriti.

- Stanje na tržištu nije baš najbolje. Kalinić ima svoju vrijednost, mlad je - kaže Tomislav Erceg koji se brine o Kalinićevu transferu.

Financijer Miličić
O Kalinićevu odlasku ovisi dolazak Bojana Vručine, koji je sa dva nedjeljna pogotka Hajdukova napadača prestigao na vodećoj poziciji najboljih strijelaca lige. Ode li Kalinić, izvjesno je da će Hajduk krenuti u posao. Prvi razgovori već su obavljeni, Slaven Belupo bi za Vručinu dobio milijun eura odštete. A za njegov dolazak u Hajduk zapeo je Luka Miličić, prvi čovjek Dalekovoda, ali i važan član uprave bijelih. Miličić se brine za financije, praktički je najvažniji čovjek u klubu. Usto, obožava Vručinine igračke kvalitete i spreman je financirati njegov dolazak. Vručina je kazao da je spreman za razgovore, a neki su već obavljeni prošli tjedan u Koprivnici.

To da Vručina čeka Kalinćev odlazak samo je jedna od opcija. No, poznavajući Miličićevu odlučnost, bez obzira na to ode li Kalinić ili ostane od ljeta, Vručina bi već ove zime mogao završiti u Splitu. A to bi već bilo nešto, dva vodeća strijelca lige na jednome mjestu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije