Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modri protiv Splita

Vratar Dinama otkrio: Bio sam blizu prelaska u Hajduk, ali nisam potpisao zbog jednog razloga...

Zagorac
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
09.03.2017.
u 19:10

- Zbog mene će Livaković biti još bolji, ali i ja ću se boriti za jedinicu u Dinamu - kaže Danijel Zagorac.

Dugo je Dinamo lutao s vratarima, u zadnjih deset godina puno je raznih imena prošlo kroz prvu plavu momčad. Sad su se plavi odlučili za Dominika Livakovića, a kao pričuvu su mu doveli Danijela Zagorca, 30-godišnjaka koji je 21 godinu branio u Splitu. Prvo je polusezonu proveo u Lokomotivi, a onda se zamijenio s Adrianom Šemperom i došao u Maksimir.

Iz Drniša kao prognanik

Odličan je golman, a otišao je od nas nezadovoljan svojim učinkom, čovjek nam se ispričavao i govorio kako nije Lokomotivi dao ono što može, svaka mu čast – kazali su nam na Kajzerici.

Zagorac je rođeni Drnišanin.

– Rođen sam u Drnišu, ali sam se zbog rata kao prognanik preselio u Split s četiri godine. I kao klinac, s osam godina, došao sam u nogometni klub Split i tamo ostao do svoje 29. godine, od četvrte lige pa sve do prve, u kojoj sam debitirao s 24 godine – kazao nam je Zagorac.

Poljud je jako blizu Parku mladeži, no Zagorac, iako je bilo govora o tome, nikada nije otišao u Hajduk.

– Bilo je više takvih priča, ali bio sam i blizu. Lovre Kalinić trebao je otići u Aston Villu, a ja na njegovo mjesto. No Lovri je transfer propao, a ja nisam želio u Hajduk dok je on tamo, znao sam da bih bio rezerva.

No rezerva ste i u Dinamu, jeste li bili toga svjesni kad ste dolazili iz Splita?

– Ugovor sa Splitom mi je istjecao i došlo je vrijeme da promijenim sredinu. Hvala Bogu, ukazao se Dinamo i sad sam tu. Znam da sam drugi golman, takav je sad odnos snaga, uostalom Livaković brani odlično, zaslužio je kredite. Iskusan sam i siguran sam da će moj dolazak pomoći i Livakoviću da bude još bolji. Uostalom, ja sam uvijek bio borac i borit ću se za plavu ‘jedinicu’, a to će Livakovića samo tjerati da radi najbolje što može – veli Zagorac.

U polufinalu kupa ovaj je Drnišanin dobio priliku braniti za plave, i to baš protiv ‘svog’ Splita.

– To mi je treći put da branim protiv Splita, dvaput sam branio za Lokomotivu, a sad prvi put za Dinamo. I mogu reći da je svaki put neobično, ipak sam tamo proveo više od 20 godina. Bit će neobično i kad dođem u Park mladeži u dresu Dinama.

Zamjeraju li vam u Splitu zbog odlaska u Maksimir?

– Ma ne, nitko mi nije ništa ružno rekao. Rekoh, ugovor mi je istjecao i tražio sam ono što je najbolje za mene.

U kupu su se čuvali

Cijela ta vaša generacija otišla je.

– U kupu su bila možda tri-četiri igrača s kojima sam igrao prije godinu dana, mnogo se toga promijenilo.

Vjerojatno i zbog problema u kojima se našao klub.

– U teškoj su financijskoj situaciji i žao mi ih je. Ali ovi dečki koji su tamo ‘grizu’, bore se. Pa Split je najugodnije iznenađenje proljeća, osvojio je sedam bodova u tri utakmice i želim im sve najbolje.

No protiv vas u kupu baš i nisu izgledali dobro, Dinamo im je opasno napunio mrežu.

– To je druga priča koja nas ne smije zavarati pred prvenstveni ogled. Split je na utakmicu kupa došao s mislima na Cibaliju, na utakmicu koja im je bila ključna u borbi za ostanak u ligi. Nadam se da su svi moji suigrači svjesni da nas sad čeka potpuno drukčija utakmica, ovih 6:0 ne smije nas zavarati. Kad pogledate taj susret u Maksimiru, Split je na cijeloj utakmici napravio četiri-pet prekršaja, a odlika te momčadi je čvrsta igra. Uostalom, u prva dva ligaška susreta sa Splitom bilo je 1:0 za Dinamo i to dovoljno govori kako moramo razmišljati o subotnjem susretu – kazao nam je Danijel Zagorac.

Da, plavi jednostavno nemaju pravo na kiks žele li dostići Rijeku i njenih šest bodova prednosti...

>> Najpoštenija zviždaljka HNL-a: Odlučujući dvoboj Rijeke i Dinama trebao bi suditi stranac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije