Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE PLJUNUO

Oglasio se čovjek kojem je Divac oteo zastavu: Mislio sam da je on Hrvat!

Vlade Divac
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/7
12.12.2017.
u 14:46

- Mislio sam da je Divac Hrvat. Kad mi je uzeo zastavu, shvatio sam da je Srbin.

Scena u kojoj Vlade Divac 1990. na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Argentini jednom navijaču otima hrvatsku zastavu postala je antologijska. Argentinski mediji pronašli su toga navijača koji je ispričao što se dogodilo prije 27 godina. Čovjek se zove Tomas Šakić i danas je 68-godišnjak.

- Nisam Hrvat nego sam sin Hrvata. Rođen sam u Rosariju i na Svjetskom prvenstvu u nogometu u utakmici Hrvatske i Argentine navijat ću za Argentinu. No da, ja sam čovjek koji je donio zastavu. Trebam biti iskren: Divac je uzeo zastavu i kasnije je vratio. Nije pljunuo na nju niti gazio po njoj. Pokazao je manjak poštovanja, ali nije pljunuo na nju - rekao je Šakić i dodao:

Vlade Divac
1/6

- Nisam navijao za Jugoslaviju, a nisam ni želio da izgubi. Moje simpatije bile su na strani Hrvatske, Kukoča, Petrovića, Čuture... Mislio sam da je Divac Hrvat. Kad mi je uzeo zastavu, shvatio sam da je Srbin.

U jednom trenutku borio se s Divcem.

- Divac je uzeo zastavu i otišao. Bilo mi je teško kretati se jer sam na imao fotografsku torbu. Na fotografijama se to ne vidi, ali smo u jednom trenutku bili na deset centimetara jedan od drugog. Licem o lice, borili se za zastavu. Ja od 180 cm, a on od 212. Povukao sam se jer nisam želio naštetiti Argentini.

Šakić je svoj cilj ispunio.

- Nakon toga zvali su me ljudi diljem svijeta. Održavao sam kontakte s hrvatskom zajednicom i bili su zadovoljni. Svijet je vidio zastavu koju su zabranjivali od 1945.

Komentara 68

DU
Deleted user
17:28 12.12.2017.

divac je najmanji problem, današnja hrvatska je puna lažnih ljevičara koji u prenesenom značenju gaze zastavu gdje stignu.

Avatar brcko dc
brcko dc
17:49 12.12.2017.

Poznato mi nesto ovo prezime Sakic.

DU
Deleted user
18:46 12.12.2017.

Zamalo nisam umro od smijeha. Admin mi dao žuti karton i izbrisao najnaivniji post. Hvala Večernji. S nestrpljenjem očekujem "crveni" da se maknem s ove ispostave Večernjih novosti. Dovoljno je pogledati koji je tekst (komentar) na 1. mjestu s najvišee "lajkova" i sve je jasno. Doduše, ovo vaše piskaranje nije uopće tako bezazleno kao što većina Hrvata misli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije