Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VALTER MATOŠEVIĆ

'Vjerujem da možemo dobiti Dansku! Šunjić je među najboljim golmanima, a nije se ni skidao'

Jonkoping: Svjetsko rukometno prvenstvo, skupina G, Hrvatska - Egipat
Foto: PIXSELL
1/9
13.01.2023.
u 23:22

'Prva utakmica uvijek je najteža i ne mora odrediti sudbinu neke momčadi. Ako je ona prava, ako je vrijedna statusa favorita, ona će kroz natjecanje isplivati. A ja još uvijek vjerujem da to možemo i mi i da u skupini drugog kruga možemo pobijediti i jednu Dansku'

Nakon loše defenzivne predstave naših rukometaša na otvaranju SP-a, i samo tri obrane naših vratara u prvih 45 minuta susreta s Egiptom, nazvali smo Valtera Matoševića, jednog od najboljih vratara kojeg smo imali.

- Ono što mi je na duši ostavit ću za sebe, a za javnost ću reći da nismo bili pravi počevši od vrlo propusne obrane pa do bezidejnog napada.

I vratari moraju nešto skinuti

S obzirom na njegovo radno mjesto, u analizu smo krenuli s pitanjem o vratarima i da li se baš samo na njih može svaliti krivnja. Odnosno, u kojoj mjeri su oni uz ovako statičnu obranu bili na streljani?

>> Pogledajte i hrvatske navijače u Švedskoj (izvještava Damir Mrvec)

- Obrana jest bila propusna no i vratari moraju obraniti neke teške lopte, moraju skinuti nešto "nemoguće", da potaknu obranu kojoj je onda lakše jer ima povjerenje u vratare.

Izbornik se u ovoj utakmici odlučio za dvojicu reprezentativnih debitanata na vratima, za Slavića i Kuzmanovića.

- Razlika je braniti u klubu i reprezentaciji jer ovaj reprezentativni dres ima koju kilu više. Šunjić je godinama među najboljim vratarima u Francuskoj no danas se nije skidao.

Da li nam je tijekom pripremnog razdoblja trebao za test neki jači protivnik od reprezentacija kao što su Sjeverna Makedonija, Italija i Izrael od kojih smo uvjerljivo bolji?

- Druge reprezentacije su imale jače pripremne utakmice no naš stožer se odlučio za lakše utakmice kako bi se ova momčad rastrčala i stekla samopuzdanje. Kada pak igrate provjeru s jakim suparnikom onda postoji veća mogućnost ozljeda a i ako te on pobijedi onda na veliko natjecanje odlaziš s negativnom atmosferom.

Nažalost, ta dobra atmosfera se ovom prigodom nije vidjela. Je li moguće da se i potpuno razbila o taj egipatski zid?

- Ovo treba što prije zaboraviti i stručni stožer na tome mora poraditi. Na ovo se utjecati više ne može ali se može utjecati na ono što dolazi jer Hrvatska ima kvalitetu za puno bolji rukomet.

Valter brani Hrvatsku

Poznat kao čovjek bez dlake na jeziku, Matošević je bio priličo blag. Progovara li to iz njega iskustvo iz 2003. kada je Hrvatska za koju je on branio u 1. kolu izgubila od Argentine i postala svjetskim prvakom.

- Prva utakmica uvijek je najteža i ne mora odrediti sudbinu neke momčadi. Ako je ona prava, ako je vrijedna statusa favorita, ona će kroz natjecanje isplivati. A ja još uvijek vjerujem da to možemo i mi i da u skupini drugog kruga možemo pobijediti i jednu Dansku.

Čini se da je egipatska kvaliteta isplivala već na otvaranju?

- Sve te afričke momčadi su fizički moćne a ono što su Egipćani dobili sa španjolskim trenerom jest mirnoća. Oni su s nama igrali šah, nisu srljali u napadu i činili su minimalno tehničkih pogrešaka.

Komentara 16

FR
Frapin
23:44 13.01.2023.

Jednostavno smo izgubili od boljeg protivnika i točka!

DE
derin
01:03 14.01.2023.

Znači u utakmici koja ti je mogla vjerojatno donijeti direktno četvrtfinale, lik stavlja dva debitanta na gol, najboljeg golmana ostavlja na klupi, a Šegu nije ni zvao. Obrana katastrofa i u napadu nikakve ideje. Ali odavno smo pisali da ovaj Horvat nema kvalitet za izbornika izgleda i da nam treba pravi, dokazani stručnjak. Pa Egipćane trenira Španjolac. Ali tko sluša kritike, ekipa po svom, onda se ide samo dolje. Tako da ovo nije iznenađenje, biti će još gore. A gdje su još Štrlek, Marić!? Pa mi nemamo ni juniorsku ligu u rukometu izgleda. A gdje su nestali Split, Metković, Zamet!? Koliko su reprezentativca stvorili ti klubovi samo!? Sve je to posljedica lošeg vođenja rukometa. Isto tako i nogomet će doživjeti pad kad Modrić i Perišić odu.

DU
Deleted user
10:35 14.01.2023.

A još prije koji dan su novinari pisali kako imamo golmana za idučih15 god. Znači da idućih 15 god nas nigdje neće biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije