Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tekvondo

Vito Krpan pomeo konkurenciju i postao europski juniorski prvak

14.11.2021.
u 23:46

Sedamnaestogodišnji Zagrepčanin u Sarajevu je osvojio europsko zlato na nevjerojatno dominantan način ostvarivši u četiri borbe razliku bodova od "plus 73" (123:50)

Vito Krpan, 17-godišnji član zagrebačke Dubrave, novi je europski juniorski prvak u tekvondou. Ovaj talentirani mladac, u kategoriji do 78 kilograma, zlato je osvojio na nevjerojatno dominantan način. Vođen od trenera Tomislava Karaule, u četiri borbe ostvario je Vito četiri uvjerljive pobjede s ukupnom razlikom bodova od "plus 73" (123:50). 


Nakon što je Čeha Ludwiga pobijedio prekidom borbe radi bodovne dominacije (32:12), u četvrtfinalu je nadvisio Britanca Butta (31:14) a u polufinalu Srbina Ajdukovića (26:8). I u velikom finalu Vito je izborio veliku pobjedu nadjačavši Turčina Simseka (34:16).

 
- Svojim radom, fokusom i predanošću, Vito je postao pravi šampion - kazao nam je nutricionist Nenad Bratković s kojim je Krpan počeo raditi još dok je imao 14 godina što također govori o predanosti sportu ovog talentiranog momka.


No, nije to jedina hrvatska medalja osvojena na juniorskom Prvenstvu Europe što se ovih dana održava u Sarajevu jer je dva dana prije, u kategoriji do 55 kilograma, Ivana Duvančić osvojila broncu. Bila je to nevjerojatna 83. medalja za  Marjan, klub nositelj najveće tekvondaške kvalitete u Hrvatskoj. Podsjećamo, obje ovogodišnje olimpijske tekvondaške medalje - Matea Jelić (zlato) i Toni Kanaet (bronca) - osvojili su članovi ovog splitskog kluba. 


No, to možda nije sve jer Ivana Duvančić ima vrlo talentiranu sestru Brunu koja tek treba nastupiti. Nakon sestara Zaninović i Kozlica, treći je to par trofejnih blizanki koje su ponikle u iznimno produktivnom splitskom klubu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije