Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUDNICA U IMOLI

VIDEO Verstappen pretekao LeClerca u pretposljednjem krugu za pobjedu u sprintu!

Emilia Romagna Grand Prix - Qualifying - Imola
XPB/PRESS ASSOCIATION
23.04.2022.
u 17:25

Najveći posao su pomicanjem svojih mjesta na gridu odradile njihove momčadske kolege. Nakon sedmog mjesta u kvalifikacijama Red Bullov Meksikanac Sergio Perez je sprint završio kao treći, dok je Španjolac u Ferrariju Carlos Sainz napravio još veći podvig došavši s desetog na četvrto mjesto do kraja sprinta

Svjetski prvak u Formuli 1 i vozač Red Bulla Max Verstappen pobjednik je prvog sprinta sezone u San Marinu na kultnoj Imoli i startat će kao prvi u sutrašnjoj glavnoj utrci ispred svojeg rivala za ovosezonski naslov Charlesa LeClerca u Ferrariju te momčadskog kolege Sergija 'Checa' Pereza.

Otkako je prošle sezone uveden format sprint utrka, ova današnja je definitivno bila najzabavnija za gledati od sve četiri dosadašnje. Verstappen je nakon kvalifikacija u petak bio prvi, ali je u sprintu startao slabije od drugoplasiranog LeClerca koji ga je pretekao za vodstvo na oduševljenje domaćih fanatičnih navijača Ferrarija.

Činilo se da će Monegažanin sigurno i mirno doći prvi do cilja budući da je konstantno gradio prednost, no Verstappen je očito bolje čuvao gume te je prvo došao unutar krucijalne sekunde zaostatka i tako uspio prestići LeClerca pomoću DRS-a na startnoj ravnini prije prve šikane, i to u 20., pretposljednjem krugu utrke. Genijalno pretjecanje pogledajte OVDJE.

- Mislim da smo malo bolje kalkulirali s gumama nego Ferrari. Ovaj sprint je bio jako brz, ali sutra je potpuno druga priča u utrci - rekao je pobjednik sprinta Max Verstappen.

Najveći posao su pomicanjem svojih mjesta na gridu odradile njihove momčadske kolege. Nakon sedmog mjesta u kvalifikacijama Red Bullov Meksikanac Sergio Perez je sprint završio kao treći, dok je Španjolac u Ferrariju Carlos Sainz napravio još veći podvig došavši s desetog na četvrto mjesto do kraja sprinta.

Osim same borbe na vrhu koja je bila dramatična, gledali smo i puno pretjecanja u sredini poretka, što su obožavatelji Formule 1 izrazito pozitivno prihvatili. Pozitive, međutim, neće biti u redovima branitelja konstruktorskog naslova Mercedesa jer će njihovi vozači, George Russell i Lewis Hamilton, sutra u glavnoj utrci startati tek s 11., odnosno 14. pozicije, što je ogromno razočarenje za ravnatelja momčadi Tota Wolffa.

Podsjetimo, sprint utrka je utrka u kojoj se vozi otprilike samo 20 krugova na stazi te je zabranjena mogućnost ulazaka u boks, dakle, vozi se od starta do cilja bez izlaženja sa staze. Osim što utvrđuje startni poredak za veliku, pravu utrku, prvih osam vozača u sprintu zarađuje bodove (od 8 bodova za prvo mjesto do 1 boda za osmo mjesto). Osim u Imoli, sprint će se još ove sezone voziti u Austriji na Red Bull Ringu te u Brazilu na kultnom Interlagosu.

REZULTATI SPRINTA/STARTNI POREDAK ZA UTRKU:

1. Max Verstappen (Red Bull) +8
2. Charles LeClerc (Ferrari) +7
3. Sergio Perez (Red Bull) +6
4. Carlos Sainz (Ferrari) +5
5. Lando Norris (McLaren) +4
6. Daniel Ricciardo (McLaren) +3
7. Valtteri Bottas (Alfa Romeo) +2
8. Kevin Magnussen (Haas) +1
9. Fernando Alonso (Alpine)
10. Mick Schumacher (Haas)

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
18:23 23.04.2022.

gume su ipak odlučile. vidjet ćemo taktike sutra. Sainz je minimalizirao gubitak bodova.

KA
kažemja
18:00 23.04.2022.

Nakon očajnog početka sezone McLaren se profilirao u treću ekipu na gridu.Ferrari i Red Bull su svijet za sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije