Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILO I ŠAMPANJCA

VIDEO Tulum pod mjerama: Pogledajte kako se u Olimpijskom selu proslavilo osvajanje medalja

Foto: Privatni album
1/6
27.07.2021.
u 20:28

- Uzeli smo dvije torte da imamo sa svaki slučaj. Naručili smo i čaše, tanjuriće, nešto malo vina, piva da imamo za takve prigode, a sokova u Selu imamo.

Tijekom povijesnog ponedjeljka za hrvatski te-kvon-do, najnovija olimpijska pobjednica Matea Jelić (23) i brončani olimpijac Toni Kanaet (25), bili su udarna vijest u svim hrvatskim medijima, a znakovito je i to da su na sva tri nacionalna televizijska dnevnika bili prva vijest.

>>> Slavlje pod mjerama u Selu

A to je, kada su u pitanju mediji opterećeni dnevnom politikom i crnom kronikom, vrlo rijetka zgoda.

Slavilo se i u njihovu Splitu, posebice u njihovu matičnom klubu Marjan, a o tome kako su proslavljene prve dvije medalje u Olimpijskom selu, izvijestio nas je šef Hrvatske misije Damir Šegota:

- Mi iz Misije smo došli u Selo oko 23 sata, a medaljaši Matea i Toni stigli su sat i pol kasnije jer su se zadržali radi doping-kontrole. A dočekali smo ih s dvije torte i pjenušcem, ja sam donio zvučnik pa se malo i zapjevalo. Medaljaši su popili svako po pola čaše pjenušca, proslavili s nama oko pola sata i onda su otišli na spavanje jer su morali ustati ranije da bi išli navijati za posljednjeg hrvatskog tekvondaša u konkurenciji Ivana Šapinu.

Foto: Privatni album
U ovakvim protuepidemijskim okolnostima u Olimpijskom selu nije lako organizirati bilo kakvu feštu, pa bila ona i skromna. No, da se s čime ima slaviti pomaže hrvatski veleposlanik u Japanu Dražen Hrastić.

- Imamo tu sreću da nam je veleposlanik taj koji jest i da na njega uvijek možemo računati. Štoviše, on nam je kao akreditirani ataše veza s vanjskim svijetom jer mi ne smijemo odlaziti izvan Sela u supermarket niti bilo koji restoran. A tu onda na scenu stupaju veleposlanik Hrastić i njegovi ljudi koji onda odrade sve što treba našoj delegaciji i što nam olakšava boravak ovdje i u mnogim drugim situacijama a ne samo po pitanju proslave medalja. Za ovakve prigode ja sam u Riju mogao izaći u nabavku a ovdje to ne smijem.

Šegota se pobrinuo da ga neka eventualna nenadana hrvatska medalja ne iznenadi.

- Uzeli smo dvije torte da imamo sa svaki slučaj. Naručili smo i čaše, tanjuriće, nešto malo vina, piva da imamo za takve prigode, a sokova u Selu imamo.

S obzirom da je s njima bio od prvog dana boravka u Japanu u pripremnom kampu u Tokamachiju, šef Misije Šegota pozvana je osoba da nam prenese dojmove o najnovijim hrvatskim olimpijskim medaljašima:

- Vidjelo se odmah da kod njih nema opuštanja da su pod trenerskom palicom Tonija Tomasa svi disciplinirali i maksimalno posvećeni onome zbog čega su u Tokio došli. To su radišni i pristojni mladi ljudi, a većinom su svi takvi sportaši iz borilačkih sportova.

Komentara 1

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
21:30 27.07.2021.

Noga sa Srednjaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije