Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJSTORSKI ZGODITAK

VIDEO Pogledajte kako je Gvardiol zabio briljantnu golčinu i prvijenac za Manchester City

Real Madrid v Manchester City - UEFA Champions League - Quarter Final - First Leg - Santiago Bernabeu
Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
09.04.2024.
u 22:41

Naš reprezentativni branič Joško Gvardiol doveo je Manchester City u vodstvo od 2:3 u 71. minuti kada je sjajno opalio desnom nogom s nekih 20-tak metara i svladao nemoćnog Ukrajinca Lunina.

Aktualni europski prvak Manchester City i najtofejniji europski klub Real Madrid treću godinu uzastopce odmjerili su snage u fazi na ispadanja Lige prvaka, ali ovoga puta u nevjerojatnoj utakmici, koja je završila 3-3. Pogotke su za Real polučili Ruben Dias (12, autogol), Rodrygo (16) i Federico Valverde (79), a za City Bernardo Silva (2), Phil Foden (66) i Joško Gvardiol (71).

VEZANI ČLANCI:

City je poveo već u 2. minuti zahvaljujući velikoj lukavštini Portugalca Silve. Englezi su dobili slobodni udarac iskosa s 20-tak metara i dok su svi očekivali nabačaj, Silva je pucao pored zida, prizemno u bliži kut u iznenadio neopreznog vratara Lunina. No, Realu je trebalo vrlo kratko da odgovori s dva pogotka. U 12. minuti Eduardo Camavinga je šutirao izvan šesnaesterca, a lopta je pogodila Rubena Diasa i ostavila vratara Ortegu u raskoraku. Samo dvije minute kasnije Brazilac Rodrygo je iz solo prodora, započetog na centru, zabio za 2-1, a i prilikom tog gola lopta je na putu prema mreži pogodila nekog od Cityevih igrača. 

Ofanzivnija igra Citya u drugom dijelu isplatila se u 66. minuti, kada je Foden sjajnim udarcem pogodio same rašlje, da bi se u 71. minuti u strijelce upisao i Gvardiol, snažnim i preciznim udarcem s 20-tak metara u suprotni kut. Vodstvo Engleza nije dugo trajalo jer je Valverde u 79. minuti s 20-tak metara donio novo izjednačenje. Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijelu utakmicu za City, dok je Luka Modrić ušao u igru u 71. minuti.

Trener Reala Carlo Ancelotti je trener s najviše naslova Lige prvaka (četiri) i pobjeda (114), a u utorak je došao i do svoje 200. utakmice u LP.

Gvardiolov fantastičan pogodak možete pogledati OVDJE

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
23:29 09.04.2024.

Ajde napokon je I on nesto zabil....mojnete sad samo o tome da je dvojka jer I Carlos Roberto je bil dvojka, I zabil neke od najboljih gajbi u povijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije