Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ IZBORNIKA

VIDEO Lino Červar usred Zagreba održao vatren govor, spominjao obitelj i politiku

Lino Červar
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/8
27.01.2020.
u 14:04

- Politika je vještina pomirenja ljudi, bez obzira na nacionalnost i vjeru. Treba nam zajedništvo, svaki dan.

Desetak tisuća navijača dočekalo je po hladnom i maglovitom vremenu na Trgu bana Jelačića hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju koja je u nedjelju osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Stockholmu.

Prigodni program na glavnom zagrebačkom trgu započeo je oko 11 sati, navijače su zabavljali Zaprešić Boysi, a kada su se iza 12.30 sati na pozornici pojavili igrači i stručni stožer uslijedilo je veliko oduševljenje među okupljenima kojima se prvi obratio izbornik Lino Červar i održao vatren govor.

- Ponosan sam što sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Radujem se što vidim puno djece i mladeži. Roditelji, volite svoju djecu i pomognite im kad je teško. A djecu molim da svojim roditeljima kažu "vječno ti hvala". Nema toga koji će nam oduzeti obitelj - rekao je Lino Červar i dodao:

- To je kolijevka života, obitelj je sve. Da, dobili smo državu, imamo sve manje djece i sve manje ljudi. Ima i lijek za to. Politika je vještina pomirenja ljudi, bez obzira na nacionalnost i vjeru. Treba nam zajedništvo, svaki dan. Ovoj zemlji trebaju se samo poštivati univerzalne vrijednosti - a to su istina, pravednost i ljubav.

Lino Červar je nakon finala Europskog prvenstva rekao da neće više voditi Hrvatsku na Europskom prvenstvu i Svjetskom prvenstvu. No, za očekivati je da će biti na klupi Hrvatske u kvalifikacijama za Olimpijske igre te da će voditi kauboje na OI, ako se plasiramo.

>> Pogledajte i kako je izgledao doček rukometaša na Trgu

Lino Červar
1/7
Ključne riječi

Komentara 11

TO
Tomi0713
15:26 27.01.2020.

Tako je ,samo zajednistvo

ZA
zagora
17:19 27.01.2020.

bravo lino samo da repku ne vode jugofili onda ajme nama

RA
Rad
19:41 27.01.2020.

Zašto je doček sportaša uvijek u radno vrijeme, a ne naprimjer u 19 ili 20h? Tada bi mogao i ja doći sa svojom djecom! Vjerojatno bi tada došlo 50000 ljudi, potrošnja bi bila veća, dobro raspoloženje još veće itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije