Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad ispričan detalj

VIDEO Dražena sekunde dijelile od odlaska u Zvezdu, ali je ovaj trenutak sve promijenio!

Dražen Petrović
Foto: Screenshot
25.02.2020.
u 12:07

– Mi smo zapravo htjeli da obojica budu muzičari. Aco je svirao klarinet, a Dražen gitaru – otkrila je Biserka Petrović

Da Mihovil Nakić 1984. godine u Zagrebu otprilike pet sekundi prije kraja nije pogodio za konačnih 72:71 u dramatičnoj majstorici te tako Ciboni donio naslov prvaka Jugoslavije u finalu protiv Crvene zvezde, Dražen Petrović košarkašku karijeru nastavio bi u Beogradu!

Otkrila je to Biserka Petrović u razgovoru za Kurir, uz objašnjenje da je Draženova želja bila igrati u momčadi koja nastupa u Kupu prvaka.

– To je istina. Čvrsto je odlučio zaigrati u najjačem europskom natjecanju. Da je te godine Zvezda osvojila titulu, on bi otišao tamo, da je Partizan bio prvi, igrao bi u Partizanu. Htio je da otići korak dalje. 

Pogledajte koš Mihovila Nakića koji je odlučio put Dražena Petrovića

Dražen je svoj put zacrtao kao da je osjećao da će njegovo vrijeme na zemlji biti kratko. I nikad nije tražio naše mišljenje. Saslušao bi nas, ali je odluke donosio sam – kazala je majka košarkaškog Mozarta i prisjetila se početaka slavne braće:

Aco je igrao i bio je vrlo dobar, uveo je Šibenku u Drugu ligu. Dražen je uvijek hvatao njegove konce, uzeo bi Acinu torbu i išao s njim na treninge. Zapravo je bio maskota dvorane u Šibeniku. Pa ako nije bilo dječaka, trenirao bi s djevojčicama. Ma, bio je kao curica. Tih, nije mnogo pričao.

Čak su me upozoravali da moram s njim više komunicirati. Poslije sam spoznala da je zapravo više razmišljao i da je bio jedna vrsta genija. Njemu uopće nije bila potrebna statistika, Dražen je poslije utakmice sve već imao u glavi, koliko je postigao koševa, koliko je promašio, sve... To je bilo čudesno

Rivalstvo s bratom je išlo, kaže Biserka Petrović, do krvi:

– Aco je njega zvao Kamenko zato što je u početku imao takav šut. Dražen bi mu znao reći: "Pokazat će ti Kamenko kako se radi i igra." Bio je veliki radnik. Zapravo, pokupio je sve najbolje osobine od svih i nikada ga nije trebalo tjerati da trenira. On je sam sebi postavio ciljeve i ništa ga nije moglo poremetiti – ispričala je i tome dodala do sada gotovo nepoznati podatak da su roditelji braći namijenili glazbenu karijeru;

– Mi smo zapravo htjeli da obojica budu muzičari. Aco je svirao klarinet, a Dražen gitaru. I jednom kada sam došla u muzičku školu, kažu mi tamo: "Aco više ne dolazi, on vam je prešao na košarku." 

Klarinet je inače bio od Arsena Dedića, a Aco se poslije pravdao da nije htio svirati po sprovodima. Dražen je volio glazbu i htio je svirati, ali nije volio solfeggio – otkrila je Biserka Petrović i potvrdila da je Dražen odbio nastupiti u ponovljenoj utakmici finala protiv Bosne, a nakon čega su isto odlučili i ostali u klubu.

Komentara 13

VJ
vjekoslavkatalina
14:58 25.02.2020.

mama biserka prosvirala do kraja...lijepo je negdje udomiti da zena zivi sa svojim uspomenama a ne svakih pet minuta se pojavljuje u mediima sa istom pricom i tako iz godine u godinu sa jos bizarnijim pricama...cudim se aci znam d amu je mama ali ocito je zena otisla totalka na kvasinu i zivi samo od uspomena..ali nepotrebno je da se pojavljuje svaki cas u javnosti..

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
14:15 25.02.2020.

Potpuno nepotrebno.

Avatar links
links
19:44 25.02.2020.

Možda da malo pišete o Nakiću, Knegi a ne samo prožvakane svakodnevne priče od Biserke , bolesno željne pojavljivanja u medijima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije