Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN AZERBAJDŽANA

Što se događa s Ferrarijem? Problemi s bolidom već treću utrku zaredom

F1 Grand Prix of Azerbaijan
HOCH ZWEI/DPA
13.06.2022.
u 10:00

– Imali smo nevjerojatan tempo s bolidom, ali i malo sreće s odustajanjem Leclerca. No bolid nam je u ovoj utrci stvarno bio brz - rekao je Verstappen.

Max Verstappen pobjednik je osme utrke sezone Svjetskog prvenstva u formuli 1.

Red Bullova uzdanica slavila je na Velikoj nagradi Azerbajdžana s ukupnim vremenom 1:34:05.941. Bila je to peta pobjeda mladog Nizozemca ove sezone, ali i 25. u F1 karijeri.

– Imali smo nevjerojatan tempo s bolidom, ali i malo sreće s odustajanjem Leclerca. No bolid nam je u ovoj utrci stvarno bio brz. Bio je to jako dobar dan za cijelu momčad – rekao je Verstappen, koji je iza sebe ostavio momčadskog kolegu Sergia Pereza (+20.823) te Mercedesova Georgea Russella (+45.995).

Na četvrtom je mjestu, s više od minute zaostatka, završio sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton.

Najveći Verstappenov konkurent za ovosezonski naslov Charles Leclerc (Ferrari) morao je odustati u 20. krugu utrke po Bakuu.

Leclerc se povukao zbog problema s motorom i dima koji je izlazio iz njegova bolida.

– Teško je pronaći riječi. Problemi s bolidom su tri utrke zaredom. Srećom, motivacija je još uvijek tu – komentirao je Leclerc nakon odustajanja.

Štoviše, oba su Ferrarija odustala s obzirom na to da su već u devetom krugu otkazale zadnje kočnice Španjolcu Carlosu Sainzu. Verstappen vodi u poretku vozača (150 bodova), a slijede Sainz (129) i Leclerc (116).

Iduća utrka na rasporedu je 19. lipnja i vozit će se za VN Kanade.

Komentara 5

PO
posusak1
10:58 13.06.2022.

a kad je fiat znao napravit motor koji traje...

KA
kažemja
10:24 13.06.2022.

Malo su prejako odvrnuli motor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije