Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA

Velike promjene u Dinamu: Izabrani novi sportski direktor i četvrti član Uprave

Zagreb: Navijači na tribinama prate susret Dinama i Slavena
Luka Stanzl/PIXSELL
18.03.2024.
u 21:26

Manenica će postati četvrti član Uprave i pridružiti se već postojećim članovima Peras, Tomačiću i Podnaru, a bez njegovog potpisa Uprava neće moći donositi odluke

Osam dana nakon što je Velimir Zajec odnio pobjedu na predsjedničkim izborima u Dinamu, novi Izvršni odbor se danas navečer sastao na svojoj prvoj sjednici i odmah u početku svojeg djelovanja donio nekolicinu krucijalnih odluka za klub.

- Na početku sjednice se predsjednik Zajec obratio prigodnom rječju članovima IO-a, naglasio je da su najvažniji zajedništvo i rezultat. Ovdje više ne govorimo o nikakvih stranama, nego o jednom IO-u. Oduševljen sam raspravom IO-a koje je pokazalo da će funkcionirati kao jedinstveno tijelo. U jednom trenutku nam se kao gost pridružila Uprava kluba, oni su pripremili jednu prezentaciju, svatko za svoje područje. Svaki član IO-a se tako predstavio, pa smo zamolili da to napravi i Uprava. Zahvaljujem i njima na konstruktivnoj raspravi. Svi članovi IO-a su bili prisutni na sjednici. Sve odluke su bile jednoglasne bez suzdržanih i bez glasova protiv - rekao je dopredsjednik Dinama Dubravko Skender na konferenciji za medije nakon sjednice.

Među najznačajnijim odlukama su imenovanje Zvonimira Manenice za novog člana Uprave zaduženog za financije, ljudske resurse i opće pravne poslove, koji će 'de facto' biti glavni član Uprave. Još jedna značajna odluka je imenovanje vršitelja dužnosti na funkciji sportskog direktora, što je Zajec više puta isticao kao jednu od najvažnijih stvari za utvrditi po svojem dolasku na funkciju predsjednika. 

Zvonimir Manenica je iskusan biznismen i diplomirani ekonomist Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Manenica je posljednje radio kao CFO, odnosno šef financija za regiju u poznatoj tvrtci Vaillant. Prije Vaillanta je imao dugogodišnje iskustvo radio kao revizor u Društvu Ernst & Young.

Manenica će tako postati četvrti član Uprave i pridružiti se već postojećim članovima Vlatki Peras, Danijelu Tomačiću i Darku Podnaru. Posebna važnost pridaje se ovom imenovanju jer će Manenica biti ovlašten potpisivati ključne dokumente, u prijevodu bez njegovog potpisa i 'amenovanja' potpisi ostalih članova Uprave neće moći značiti ništa. Ova odluka stupa na snagu čim se steknu svi pravni uvjeti.

Iznimno važno je i imenovanje vršitelja dužnosti na funkciji sportskog direktora. Predsjednik i Izvršni odbor kluba predložili su Marka Marića za v.d. sportskog direktora, i taj prijedlog je prihvaćen. Marić je u klub došao prošle godine na poziv tadašnjeg sportskog direktora Darija Šimića i pomagao mu u sportskoj politici, ali je generalno bio zadužen za školu nogometa, iako smo čuli da je sudjelovao i u nekim transferima ovog ljeta. Njegova dosadašnja funkcija bila je funkcija direktora razvoja nogometa.

Tijekom svoje karijere je bio i pomoćnik Ivana Leke u Kini, a valja istaknuti da je riječ o poliglotu koji govori šest jezika. Marić je inače sin bivšeg vratara Dinama Zvonka Marića te vjenčani kum Nike Kranjčara. Iako će prvo biti vršitelj dužnosti, postoji mogućnost da se Marić pokaže kao trajno rješenje za ovu poziciju i klub otvara tu mogućnost. Intencija je da izravno odgovara predsjedniku Zajecu.

Isto tako, jednoglasno je potvrđeno formiranje tri odbora. Prvi će biti Odbor za financijska i organizacijska pitanja, drugi će biti Odbor za izgradnju stadiona, a treći će biti Odbor članstva. Preciziranje ovih odbora biti obavljeno na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora koja je zakazana za idući ponedjeljak. To će biti još jedan korak u osiguravanju učinkovitog vođenja kluba i postizanju postavljenih ciljeva.

Odbor za financijska i organizacijska pitanja će voditi Mislav Ante Omazić, Odbor za izgradnju stadiona će voditi Ivan Nauković, a Odbor članstva Tomislav Globan. Tri spomenuta pojedinca će na idućoj sjednici Izvršnog odbora, koja je zakazana za idući ponedjeljak, predložiti svoje timove za sve odbore.

Odobreno je i formiranje Ureda predsjednika Dinama, koji će biti decidiran također na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora zakazanoj za idući tjedan.

Uz sve ove odluke, važno je naglasiti da je Dinamov velik cilj maksimalno otvaranje prema javnosti i navijačima i od tog se cilja ne odstupa ni u najmanjoj mjeri. 

 
 
 
 

Komentara 6

EJ
ejStef
22:19 18.03.2024.

Sve je to super, no i dalje nema novih novaca. Svi oni su došli u donekle sređen klub s nešto love koji je ove godine ispao iz top 30 Europskih klubova i koji slijedeće godine neće igrati LP. Nitko od njih neće staviti koji milijonček na stol da se poveća proračun, dovedu pojačanja, sigurno osvoji prvenstvo slijedeće sezone i zaigra LP za 2 sezone... Sve je to prazna priča, podjela fotelja i podjela ostatka ostataka onog što je ostalo od nekada jakog kluba...

Avatar mrIvan
mrIvan
00:13 19.03.2024.

Doveli financijaša a para nema. Osnovali odbore pa će uskoro imati odbora kao sabor. Povećava se birokracija, a sportski dio Dinama je sve tanji. Ne treba biti dalekovidan da se zaključi kamo to vodi...

RS
rasta sev
22:40 18.03.2024.

Bumo vidli kaj iz svega toga nastalo bude.Samo me brine da netko od ovih izabranih nema ruku s figom u žepu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije