Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER RIJEKE

Željka Sopića smo uhvatili u zanimljivom društvu i pitali za fotografiju, evo kako je odgovorio

Trener Hnk Rijeka Željko Sopić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
18.03.2024.
u 16:27

- Znaš kaj, ne treba ti slika, u Hrvatskoj je dovoljno da se netko nakašlje pa imaš priču – smijao se dobro raspoloženi trener Rijeke, lidera prvenstva.

Nakon šoka u Solunu i 1:5 poraza od PAOK-a, Dinamo je tražio oporavak u domaćoj ligi i našao ga. Svladao je Rudeš 3:0, iako se dosta mučio kako bi izborio tu pobjedu. Pogotovu u prvom poluvremenu, da bi, nošen bučnim navijanjem u Kranjčevićevoj, stigao do sigurne pobjede koja je na kraju mogla biti i uvjerljivija.

Dinamo je od početka bio bolji, ali je bio neuvjerljiv, iako je Kanekom već u trećoj minuti zaprijetio, pa je Petković zakasnio na Hoxin ubačaj. U 17. minuti Petković je prošao golmana, ali je otišao previše udesno, vratio za Hoxhu koji je pucao glavom, ali su crte izbacili domaći, potom je Vidović pokušao, ali slabo je pucao pa je Marković uhvatio. Jedina opasnost za Dinamo bila je u 32. minuti, ali Rudeš nije uspio ozbiljno zapucati.

Živkovićev prvijenac

U 37. Petković je pronašao glavu Baturine, no Marković je obranio. Cijeli stadion je pjevao i podržavao Dinamo, no plavi nisu uspijevali probiti momčad Davora Mladine, pa tako ni udarac Pierre-Gabriela nije bio precizan.

Na kraju poluvremena, plavi su u svlačionicu ispraćeni sporadičnim zvižducima. Možda ih je to i probudilo jer su u nastavak ušli odlično, pa je tako već u 47. minuti Petković iz voleja pogodio prečku, no ionako je naknadno označeno zaleđe. Tri minute kasnije Brodić, koji je ušao umjesto Vidovića, pogodio je stativu, pa je udarac Baturine lijevom nogom obranio Marković, a Dinamo nije iskoristio gotovo nemoguće, sam je na pet metara bio Hoxha, udarac glavom obranio je Marković.

I onda konačno - pogodak. Iz kuta je s desne strane ubacio Baturina, na drugoj je vratnici utrčao Moreno Živković i glavom neobranjivo pogodio za svoj prvi pogodak za Dinamo.

Samo minutu kasnije strašno loša stvar za Dinamo, ozlijedio se Martin Baturina, primio se za zadnju ložu i tražio izmjenu.

- Nešto ga je zgrčilo, zapecnulo. Mora se javiti u reprezentaciju, ali napravit ćemo sve preglede. To bi bio velik udarac za nas, osobito jer je u zadnje vrijeme u dobroj formi – rekao je Jakirović.

U 69. minuti plavi su iz blizine pucali tri puta, od toga dvaput Hoxha, glavom i nogom s par metara, ali su Rudešani izbacivali, nevjerojatno je kako te lopte nisu završile u mreži Rudeša. No, završila je Brodićeva lopta u mreži u 78. minuti, brzi napad plavih odličnim pasom Petković je nastavio dobrim pasom za Brodića koji je pogodio suprotni kut za 2:0.

Zezali se Zajec i Sopić

Ne sjećamo se kad se na stadionu toliko pjevalo Dinamu, s obje tribine, kao u drugom dijelu kad su plavi silovito napali i zabili ta dva pogotka. Za nagradu publici stigao je i treći pogodak plavih, kao i za umjereno zadovoljstvo novog vodstva Dinama, na utakmici su bili Velimir Zajec, puno članova Izvršnog odbora, neki i bivši (Marković), Uprave, Nadzornog odbora, bili su u loži Šokota i Marić, ali i trener Rijeke Željko Sopić koji se u poluvremenu zezao sa Zajecom i Marićem.

Našalili smo se s njima, pitali možemo li ih fotografirati zajedno, pa ćemo imati priču.

- Znaš kaj, ne treba ti slika, u Hrvatskoj je dovoljno da se netko nakašlje pa imaš priču – smijao se dobro raspoloženi trener Rijeke, lidera prvenstva.

No, razloga za raspoloženje nakon svih 90 minuta nije imao trener Rudeša Davor Mladina:

- Uspijemo držati ritam neko vrijeme, ali ne možemo izdržati cijelu utakmicu, 60 minuta uspijevamo parirati. Nismo još u tom stanju za 90 minuta, ali zadovoljni smo kako pariramo onaj dio utakmice u kojem smo na razini. Novi igrači Dinama su donijeli veći pritisak, tada više nismo mogli izdržati njihov pritisak.

Jakirović pak sad ima dva tjedna mira, slijede tri dana odmora, pa rad u reprezentativnoj stanci, no sve je lakše nakon ove pobjede.

- U prvom poluvremenu smo kontrolirali utakmicu, dosta smo dolazili u zadnju trećinu, ali nisam bio zadovoljan kako smo centrirali, nismo pucali kad smo mogli i težili smo proigravanjima, što je jako teško na ovom terenu. U nastavku smo dodatno stisnuli i rutinski smo priveli utakmicu kraju nakon prvoga gola – rekao je Jakirović koji je dosta mijenjao igrače, u jednom dijelu igrao i s tri nominalna napadača (Petković, Brodić i Kulenović), pa i s trojicom u zadnjoj liniji.

- Imamo profil igrača koji to mogu odigrati i dobro smo zatvarali u toj formaciji - objasnio je trener Dinama koji sad mirnije može čekati prvu sjednicu novog klupskog Izvršnog odbora (18 sati), iako je riječ o konstituirajućoj sjednici, sigurno bi bilo riječi i i treneru da je nakon sramote u Solunu i protiv Rudeša bilo loše. Iako, ponovimo, nije Dinamo briljirao ni jučer u prvih 45 minuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije