Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Matija Majdak, Hina
SP u Rusiji

Francuska remijem do prvog mjesta, Danci kao drugi u osminu finala

Francuska remijem do prvog mjesta, Danci kao drugi u osminu finala
Foto: Reuters/Pixsell
26.06.2018. u 17:51

U dvobojima zadnjeg kola C skupine Svjetskog prvenstva u Moskvi su Francuska i Danska odigrali 0:0, dok su u Sočiju Peruanci svladali Australiju s 2:0. Iz ove skupine su dalje prošli Francuska i Danska. 

Francuzi su protiv Danaca odmarali šestoricu standardnih igrača, a u najgoroj utakmici dosadašnjeg tijeka SP-a - i prvoj koja je završila bez golova - bilo je teško izdvojiti ijednu izrazitu priliku. Remi je zadovoljio obje momčadi - Francuska je osvojila skupinu, a Danska je ušla u osminu finala.  

U Sočiju je Australcima trebala pobjeda da ostanu u igri za osminu finala, no slavio je Peru i to po prvi puta na svjetskim prvenstvima nakon 40 godina. Peru je poveo golom iz voleja Andrea Carrilla u 18. minuti, a bio je to njihov prvi gol na svjetskim prvenstvima nakon čak 32 godine. U 50. minuti na 2:0 povećao je Paolo Guerrero

Francuska Danska
1/8

Francuska će u osmini finala igrati s drugoplasiranom momčadi D skupine, a Danska s prvoplasiranom, najvjerojatnije Hrvatskom. 

LJESTVICA: 
1. FRANCUSKA  3  2 1 0   3-1    7
2. DANSKA     3  1 2 0   2-1    5
3. PERU       3   1 0 2   2-2    3
4. AUSTRALIJA 3   0 1 2   2-5    1

Komentara 7

JU
juma
17:38 26.06.2018.

Francuzi s 9 crnaca kojima se ne da igrati, Danci bi mozda i htjeli, ali ne znaju kako. Bogu hvala pa Peru nece proci. Oni bi nam bili najopasniji.

AL
Aleksandar91
17:56 26.06.2018.

Namestena utakmica izmedju Danske i Francuske. Zasluzeno su nagradjeni zvuzducima. Hrvatskoj od srca zelim,ne da izbaci,vec da zgazi Dansku zbog namestene utakmice. Da postoji pravda,zrebali bi se ucesnici,a ne da se igra u ovom sistemu u kojem mozes izabrati lakseg protivnika. Da je pravde i jedni i drugi bi trebali biti izbaceni sa Mundijala. Fifa Mafia.

JU
juma
17:37 26.06.2018.

Francuzi s 9 crnaca kojima se ne da igrati, Danci bi mozda i htjeli, ali ne znaju. Bogu hvala pa Peru nece proci. Oni bi nam bili najopasniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije