Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina D

Nigerija u nastavku slomila Island i osvojila prve bodove na SP-u

Nigerija u nastavku slomila Island i osvojila prve bodove na SP-u
Foto: Reuters/Pixsell
22.06.2018. u 18:56

U susretu 2. kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu, u kojoj igra i Hrvatska, Nigerija je u Volgogradu svladala Island s 2-0 (0-0).

Oba pogotka za Nigeriju postigao je Ahmed Musa u 49. i 75. minuti.

Nigerija - Island
1/9

Ovom pobjedom Nigerija je stigla na drugo mjesto ljestvice s tri boda, tri manje od vodeće Hrvatske koja je 3-0 pobjedom protiv Argentine još u četvrtak izborila plasman u osminu finala. Island je treći s jednim bodom, koliko ima i posljednja četvrta Argentina.

Nakon vrlo slabog prvog poluvremena u kojemu niti jedna momčad nije uspjela stvoriti priliku za pogodak, nastavak je donio bolji nogomet, a Nigerija je bolju igru okrunila s dva gola Muse.

Prvoga je napadač moskovskog CSKA postigao nakon što je sjajno primirio loptu koju je s desnog krila u kazneni prostor ubacio Moses, a drugoga kada se na širokom prostoru znalački oslobodio Arnasona i zatim lakoćom prevario Halldorssona.

Minutu prije drugog pogotka Musa je udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio gredu.

Island je u 83. minuti imao idealnu priliku za smanjenje rezultata, ali je Sigurdsson promašio 11-erac kojega je sudac Conger dosudio nakon pregleda snimke kada je ustanovio da je Ebuehi prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Finnbogasona.

Nigerija - Island
1/17

Kalkulacija! Hrvatskoj će tako za potvrdu prvoga mjesta u skupini D biti potreban bod iz posljednje utakmice protiv Islanda koja je na rasporedu 26. lipnja u Rostovu na Donu (20 sati), a vatreni bi mogli završiti kao pobjednici skupine i uz poraz od Islanda ako istodobno Nigerija ne pobijedi Argentinu u Sankt Peterburgu. Čak i ako Hrvatska izgubi od Islanda, a Nigerija svlada Argentinu Hrvatskoj prvo mjesto može izmaknuti samo ako kombinirana razlika na ta dva susreta bude pet golova ili veća.

>> Pogledajte Večernji pressing sa Darijem Šimićem

Komentara 17

DU
Deleted user
19:03 22.06.2018.

Dakle, još ništa nije gotovo. Jedino je jasno da mi idemo dalje kao prvi.

ZA
zagi101
19:27 22.06.2018.

Konačno da je sreća napustila Island. Dosad su se tolko puta provukli a tehnika na razini naše prve lige.

ST
Startrack
18:40 22.06.2018.

Jos sam juce napisao daje Nigerija favorit u ovoj utakmici jer Island je nista nego fizika. A nigerija ima dosta fizike i plus nesto tehnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije