Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sljedeću sezonu osiguralo je tek 14 prvoligaša

Varteks i Međimurje bez licencija. Spasa ipak ima?

Miljenko Mumlek
Marko Jurinec/VLM
04.05.2010.
u 18:47

Teško je povjerovati da će izvanredna Skupština HNS-a vratiti ligu 12. Izvjesnije je da će Srebrić ipak ugurati ta dva kluba.

Prema pouzdanim informacijama iz Kuće nogometa, Odjel za licenciranje HNS-a uskratio je licencije za sljedeću sezonu Varteksu i Međimurju zbog dugovanja igračima i radnoj zajednici! To znači da iz Prve HNL ispada nekada jedan od najstabilnijih hrvatskih klubova, jedan od osnivača toga natjecanja i stalni sudionik od 1992. godine! "Manchester United" iz Varaždina, kako mu je tepao pokojni Đelac, nalazi se na aparatima za održavanje života...

Solin je zakinut

No, kako "tehnika" ponekad radi čuda, još uvijek je prerano otpisivati Varaždince. Do četvrtka, kada će biti objavljen popis sudionika Prve HNL za sezonu 2010./2011. (Uefi mora biti dostavljen do 31. svibnja), Srebrićev laboratorij najvjerojatnije će pronaći spasonosnu formulu za oba sjeverna susjeda.

Alternativa, u koju je teško povjerovati, bila bi izvanredna Skupština HNS-a, koja bi ili ustanovila novi sustav s 14 klubova (jer toliko ih je dobilo prvoligašku licenciju), ili vratila ligu 12. Po ovom drugom, još nevjerojatnijem scenariju, sa scene bi, po trenutačnom, plasmanu, nestala i dva kluba koja su dobila licencije, Inter i Zagreb.

Preostaje nam, dakle, samo da čekamo Srebrićevo obrazloženje o spasu za Varteks i Međimurje. Ono, naravno, nikako neće leći ambicioznom Solinu, koji nema dugova i prijavio je novi stadion u Dugopolju, ali je odbijen jer je to igralište u drugoj općini.

Kad su Varteks i Međimurje u pitanju, stvari treba sagledati i malo šire. Osim što imaju dugu nogometnu tradiciju, ti su klubovi odnedavno i Dinamovi saveznici, a tu lojalnost ipak valja honorirati.

Vjetar u leđa iz Maksimira

Ako je Mamić s glasovima Varaždinaca i Čakovčana prošle godine uspio preuzeti vlast u Udruzi prvoligaša, eliminirati Štimčeva kandidata Medića i postaviti svoga kandidata Markulina, onda će kao najutjecajniji čovjek hrvatskog nogometa učiniti sve kako bi im se odužio. I ta je potpora iz Maksimira najjači vjetar u leđa Varteksu i Međimurju.

Licencije za sljedeću sezonu dobili su: Dinamo, Hajduk, Zagreb, Inter, Slaven Belupo, Osijek, Zadar, Cibalia, Lokomotiva, Karlovac, Rijeka, Istra 1961., Šibenik i novi prvoligaš Split.

Komentara 1

ES
essien23
09:43 05.05.2010.

ne date solinu zbog druge općine a šta je sa dinamom u velikoj?! jel to nije isto druga općina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije